OPERA SANKT PETERBURGA PONOVO U BEOGRADU: Kamerni muzički teatar izvešće remek-dela svetske klasike

M.M.

22. 06. 2021. u 15:27

RUSKI kamerni muzički teatar - "Opera Sankt Peterburga" ponovo gostuje u Beogradu. Na sceni Narodnog pozorišta 25. juna izvešće Štrausovu operu "Elektra", dok će u "Madlenijanumu" prikazati retko izvođenu operu A. Dargomižskog "Esmeralda" (28. juna).

ОПЕРА САНКТ ПЕТЕРБУРГА ПОНОВО У БЕОГРАДУ: Камерни музички театар извешће ремек-дела светске класике

Marat Shakhmametyev

Dan ranije beogradskoj publici predstaviće, takođe, u Madlenijanumu koncertni program "Remek-dela svetske klasike". Na programu su arije i dueti iz najpoznatijih opera ruskih i inostranih kompozitora: P. Čajkovskog, Ž. Bizea, V. A. Mocarta, R. Ščedrina, L. Deliba, A. Alabjeva, Đ. Verdija i drugih.

- Godinama dolazimo na gostovanja u Srbiju kod svojih prijatelja, kolega i publike. Srpski gledaoci nas uvek dočekuju srdačno, sa velikim zadovoljstvom i interesovanjem. Prošle godine, kada je u čitavom svetu bila krajnje neizvesna situacija, gostovali smo u Srbiji u okviru obeležavanja 75-godišnjice pobede nad fašizmom. Uz poštovanje svih predviđenih epidemioloških mera, u salu je došla publika koja je bila oduševljena našim umetnicima i predstavama i zajedno sa nama iskazala zahvalnost i uvažavanje svim ljudima zahvaljujući kojima je pobeđena pošast fašizma - kazao je direktor teatra Evgenij Maligin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)