JUBILARNO IZVOĐENJE PREDSTAVE "SLAVNA FLORENS": Na sceni Ateljea 212 komedija o "najgoroj operskoj pevačici 150-ti put

V.V.S.

07. 06. 2021. u 15:11

PREDSTAVA "Slavna Florens" britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera ( u režiji Đurđe Tešić) biće izvedena 9.juna na sceni Ateljea 212 jubilarni, sto pedeseti put.

ЈУБИЛАРНО ИЗВОЂЕЊЕ ПРЕДСТАВЕ СЛАВНА ФЛОРЕНС: На сцени Атељеа 212 комедија о најгорој оперској певачици 150-ти пут

Atelje 212

To je istinita priča o Florens Foster DŽenkins, najgoroj pevačici na svetu, koja je četrdesetih godina u NJujorku bila omiljena muzička atrakcija. Florens DŽenkins se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Svaku salvu smeha iz publike nehajno odbacivala kao profesionalnu ljubomoru. Publika je bila oduševljena njenim "fantastičnim glasovnim mogućnostima" i za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više. Komad prati njen život u trenutku kada njena karijera dostiže vrhunac - nastupom u Karnegi holu.

Ipak, kako podsećaju iz Ateljea 212, priča o Florens DŽenkins je topla ljudska priča, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta.

Igraju Gorica Popović (kao Florens DŽenkins) Tamara Dragičević i Ivan Mihailović. Premijera je bila 3. aprila 2014. godine na sceni "Petar Kralj" Ateljea 212.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)