STEFAN POPOVIĆ: Vatru u sebi ne želim da ugasim, a srećan sam što sam kod kuće na dva kontinenta

Dušan Cakić

06. 11. 2023. u 08:05

POPULARNO TV lice i voditelj emisije "Jedan dobar dan" Stefan Popović rođen je i odrastao na kontinentu koji je najdalji od Srbije, ali zemlju porekla svojih predaka ponosno nosi u srcu. Ovaj televizijski novinar srca publike osvojio je prirodnošću i neposrednošću, šarmom i harizmom, ali i predanim radom. Naša publika upoznala ga je kao jednog od voditelja "Beovizije" 2020. godine, ali i kao "najluđeg" navijača i fana Novaka Đokovića. U popularnom filmu Darka Bajića "Bićemo prvaci sveta" i u drugoj sezoni serije "Žigosani u reketu", igrao je košarkaša. Gledali smo ga i u ulozi voditelja "Lude noći" i u emisiji "Olimpijsko popodne".

СТЕФАН ПОПОВИЋ: Ватру у себи не желим да угасим, а срећан сам што сам код куће на два континента

Foto: Nikola Ristić RTS

Za "TV novosti" Stefan je najavio da ćemo ga zajedno sa koleginicom Kristinom Radenković gledati u ulozi domaćina na 100. "Diznijevom" koncertu sa Simfonijskim orkestrom RTS-a. U životu ga uvek vodi srce, a mozak mu je tu da kontroliše, reguliše i formuliše, ali na kraju dana, kako kaže, samo je emotivac.

Foto: Z. Jovanović Mačak

*Trenutno vas gledamo u novoj emisiji zabavnog programa RTS "Jedan dobar dan", sa kolegama Kristinom Radenković, Draganom Kosjerinom, Ivanom Milenković i Stefanom Bendićem. Kakav je osećaj raditi potpuno zabavnu emisiju i da li se zajednički pripremate?

- Prelep je osećaj. Najviše volim zabavne emisije, i da gledam i da vodim. Pogotovo kada radim sa ovom ekipom jer je već svima jasno da smo posebno bliski.

*Da li pripemate nešto novo?

- Pripremamo još mnogo toga, ali ne smem sve da otkrijem. Evo, ekskluzivno za "TV Novosti", mogu da kažem da ćemo Kristina Radenković i ja voditi program za koncert "Dizni 100" sa Simfonijskim orkestrom RTS, koji će biti održan u "MTS dvorani", a čiji će prenos uživo biti emitovan na RTS-u.

*Ko je "krivac" što ste počeli da radite ispred kamere?

- Moji roditelji su prepoznali tu moju kreativnost i ljubav prema glumi, voditeljstvu, pisanju i nikada me nisu terali da budem nešto što nisam. Imao sam dobro vaspitanje i slobodu, da nađem svoj put.

*Kako ste odlučili da napustite Australiju i dođete u domovinu svojih roditelja?

- Uvek sam želeo da dođem ovde, da živim i radim posao koji najviše volim. Za "Beoviziju" 2020. godine, dobio sam tu priliku i posle uspeha tog programa dobio ponudu da ostanem. Kada je u Australiji sve stalo zbog kovida, bilo mi je jasno da je ovo prava prilika i pravi trenutak da donesem odluku da se preselim i jako sam srećan zbog toga.

*Deo vašeg šarma i originalnosti je i srpski, koji nije "čist".

- Srećan sam što sam, zbog životnog iskustva, u životu i u karijeri originalan. Ako ljudi smatraju da sam šarmantan, to shvatam kao veliki kompliment, jer to je nešto što ne može da se uči, ni da se glumi. To je nešto iskreno. Drago mi je što nikada nisam pokušao, niti želeo, da budem kao drugi, želim samo da budem svoj. Volim što se razlikujem, kao i što mi se nekada razlikuje naglasak. Lepota je to što smo različiti. Ne bih rekao da mi srpski nije "čist", pogotovo kada čujem ljude koji možda govore ružne i odvratne stvari "čistim" jezikom. Imam dijalekat, identitet i možda šarm iz svog kraja i ponosim se tim. Treba svi da negujemo ono što nas čini posebnim.

Foto: Printskrin Instagram/stefpop

*Zašto ste Australiju zamenili Srbijom? Šta je bilo odlučujuće?

- Volim ovaj način života, volim što imam ravnotežu kada su u pitanju posao i društveni život. Nigde nije savršeno, ali mogu da kažem da sam ovde pronašao svoju sreću. Ako gledaoce i prijatelje činim srećnim, onda smatram da živim sadržajan život.

*Koga, osim roditelja, imate u Australiji?

- U Australiji imam roditelje, rođenu sestru, zeta, dva sestrića, gomilu rodbine i prijatelja. Srećan sam što sam "kod kuće" na dva kontinenta.

*Verovatno u Srbiji radite za manje novca, a šta je drugačije, čega je više?

- Nikada nisam bio motivisan novcem. Ovde imam divno društvo, sjajne kolege, interesantan život i prilike da budem jako srećan dok radim neke jako lepe i nadam se korisne stvari. Tu za mene leži vrednost, nikako u banci na računu.

*Osim srpskog i engleskog, govorite i japanski jezik. Kako je došlo do toga?

- Moju školu u Australiji osnovali su Japanci, i bila je nova škola. Morao je da se uči strani jezik, a tada je jedina opcija bila japanski. Brzo sam napredovao, studirao tamo, u mestu koje se zove Gotemba, i nastavio do mature.

*Radili ste intervjue sa Lejdi Gagom, Kajli Minog, Hjuom Džekmenom. Ko je na vas ostavio najjači utisak?

- Novak Đoković je ostavio najjači utisak. Kao čovek, sportista, poznata ličnost. Nikada to neću zaboraviti.

Foto: Gordan Jović RTS

*Kakve su srpske poznate ličnosti za saradnju?

- Kao i za sve u životu, važna je priprema. Zaista su super i moram da kažem da cene ono što se dogovorimo, ali bitno je u svemu tome da i jedna i druga strana budu spremne i profesionalne. Ni sa kim nisam imao loše iskustvo, kako u Australiji, tako i ovde.

*Ostvarili ste uloge u filmu "Bićemo prvaci sveta" Darka Bajića i u seriji "Žigosani u reketu". Koje iskustvo je dragoceno?

- Oba projekta su mi draga. Prilika da glumim pored glumaca koji su mi uzori, a i kasnije postali prijatelji, bila je možda još jedna motivacija da se preselim. I Darko Bajić, koji je režirao jedan od mojih omiljenih filmova "Crni bombarder". Nisam mogao da verujem šta mi se dešava. Uloga Nišlije koji igra basket, u "Žigosanima", a kao ličnost se potpuno razlikuje od mene, to iskustvo mi je posebno drago.

*Popularnost na društvenim mrežama stekli ste 2014. godine, pričom o "Deset razloga da krenete u avanturu u Srbiju". Posle deset godina od tada, da li ste vi ispunjeni otkad živite u Srbiji?

- Kratko i jasno - potpuno sam ispunjen, ali kako bi rekao mali Stanoje na kraju filma "Montevideo: Bog te video", "nije kraj".

*Koji je vaš hobi, kako organizujete vreme izvan posla?

- Volim sport - da igram košarku, fudbal, tenis, padel. Volim da treniram, generalno da budem zdrav i aktivan i volim svoj posao. Imam osećaj da sam pretvorio hobi u posao. Zar nije to prava sreća?

*Šta vas u životu vodi? Kada odlučuje srce, a kada glava?

- U životu me vodi srce. Mozak je tu da kontroliše, reguliše i formuliše, ali na kraju sam ipak emotivac. Zasada me to jako dobro služi - baš dobro.

Foto: Nikola Ristić RTS

*Šta želite još da ostvarite profesionalno, a šta lično?

- Ima još mnogo toga profesionalno, naročito u glumačkom smislu. Imam i neke ideje za film, napisao sam scenario. Želim da nastavim da radim i da se družim sa divnim ljudima koji me inspirišu i nasmeju. U privatnom, naravno brak, deca, ali polako. Da citiram i Lea Martina, "ima vremena za ljubav".

*Šta je za vas jedan dobar dan?

- Za mene je jedan dobar dan, dan kada sam zdrav, kada sam bio produktivan, nasmejan i da sam bar jednoj osobi bio od pomoći. Svaki novi dan mi je na neki način dobar dan, jer radim na tome da bude dobar. Neću reći da je do šanse ili do univerzuma. Ipak, moram ja malo da preuzmem odgovornost.

Foto: Printskrin Instagram/stefpop

*Gde sebe vidite u zrelim godinama?

- U zrelim godinama vidim sebe kako radim ono što volim, sa ljudima koje volim i kako se i dalje smejem, igram i ponašam kao da su mi te zrele godine najbolje godine.

*Kada biste imali moć da sebi ispunite jednu posebnu želju, šta bi to bilo?

- Da ostanem svoj i da ne dozvolim da izgubim ono što me čini posebnim. Smatram da kad se jednom ugasi u ljudima ta vatra, dečija radoznalost, ta duša, teško može da se vrati.

 

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" INTERVJU: Aca Regina otkrio sve o saradnji sa Filharmonijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave