GLASAJTE ZA: Milicu Milšu i Danila Čelebića, zvezde serije "Zakopane tajne"

J. B. L.

28. 09. 2023. u 09:08

MEĐU kanditatima za nagradu "Zlatna antena" za najbolji glumački par, koju "Novosti" dodeljuju u okviru 13. FEDIS festivala, su Milica Milša (55) i Danilo Čelebić (49), kao Lala i Balša Doder u seriji "Zakopane tajne".

ГЛАСАЈТЕ ЗА: Милицу Милшу и Данила Челебића, звезде серије Закопане тајне

Foto Jelena Simonović

Iza naslova domaće sapunice "Zakopane tajne", scenariste Žarka Jokanovića, čiju drugu sezonu pratimo od 2. oktobra na Pinku, kriju se misterije bogataške porodice Doder, koja broji 11 članova i živi u raskošnoj vili od 1400 kvadrata.

Na čelu moćne familije Doder su tajnovita dizajnerka parfema, potomkinja stare ruske plemićke loze Vigotski, Lala, i njen muž Balša, opasni tajkun sa razgranatim poslovima u građevini koji radi na ivici zakona. Ove likove oživeli su Milica Milša i Danilo Čelebić, koji se poznaju već više od četvrt veka.

- Predivno je raditi sa Danilom jer je stvarno divan partner i kolega. Uvek na setu voli da nas nasmeje i ispriča nešto smešno. Veliki je radnik i sa njim je zadovoljstvo glumiti. Znamo se dugi niz godina, upoznali smo se kod reditelja Draška Đurovića na snimanju serije "Čuvari plaža Jadrana" kada smo bili baš mladi, nismo imali ni 30 godina. Posle smo se videli još i 2011. u filmu "As pik", isto Draška Đurovića, i sad igramo muža i ženu. Tako je teklo naše drugarstvo i na ekranu i u životu. Baš mi je drago što on igra i mislim da je uloga kao stvorena za njega – rekla je u intervjuu za "TV novosti" Milica Milša, koju je publika 2021. već ovenčala "Zlatnom antenom" za najbolji glumački par, sa kolegom Vladanom Savićem, u seriji "Igra sudbine".

Foto Jelena Simonović

O svojoj najnovijoj junakinji Milica nam je otkila da je Lala zagonetna žena, koja tačno zna šta hoće:

- Ona stoji uz porodicu i prijatelje i štiti ih. Uvek je tu za svoju decu, pa i za muža, za sve koji joj se obrate za pomoć. Lala je pravedna, ali i malo lepršavija osoba koja živi u svetu parfema i pisanja. Znamo da je ona zapravo Klara Kos koja piše romane, kao što je "Ogoljeni", u kome je raskrinkana tajna veza Balše i Renate. Lala se bori kao lavica, a nežna je kao lala. To je njen najbolji opis, koji je dao sam pisac. Svi moji likovi se razlikuju od mene. Nisam nijedan svoj lik, pa nisam ni Lala, ali ona mi je bliska po moralnim načelima.

Danilo je u istom intervjuu naglasio da mu je zadovoljstvo da sarađiuje sa Milicom, koja je inicirala njegov angažman u ovoj seriji, te da je ona "retko čestita i plemenita žena, čistog srca, jako emotivna, snažna i hrabra na ženski način koji se nekako izgubio u aktuelnim vremenima".

Foto Jelena Simonović

O svom junaku, Danilo je imao i reči hvale, ali i pokude:

- Balša je uspeo da napravi poslovnu imperiju i sebe je postavio visoko na društvenoj lestvici, ali kako to kaza Njegoš: "Što se više k vrhu slave penje, to je viši sreće neprijatelj". Mnogo je teže sačuvati i održati postignuto nego li postići to nešto. Tako je i Balša postao meta mnogih koji žele da se okoriste njegovim statusom i imetkom, a onda se iz toga rađaju ozbiljni dramski zapleti, odnosi i situacije. Uprkos svemu, Balša se ne da, on je borac kojem je ipak porodica prioritet.

U drugoj sezoni "Zakopanih tajni" videćemo Danila i kao Balšinog brata blizanca Bogdana, a crnogorski glumac je istakao da je veliki izazov igrati dva lika u istoj seriji, te da se raduje Bogdanu i iskustvu koje će mu doneti taj glumački zadatak.

Za nagradu "Zlatna antena" za glumački par u seriji koju, u okviru 13. FEDIS festivala, dodeljuju "Večernje novosti", čitaoci mogu glasati, od 10. do 30. septembrana našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!