ELEZ POD ISTRAGOM ZBOG SARAĐIVANJA SA BELIVUKOM I KAVČANIMA: Produžen mu pritvor, sumnja se da je činio najteža krivična dela

Tanjug

31. 03. 2021. u 12:53

BOSANSKI kriminalac Darko Elez pod istragom je zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnoj organizaciji Veljka Belivuka, kao i crnogorskog "kavačkog klana", pored istrage koja se protiv njega već vodi u Bosni i Hercegovini kojoj je nakon hapšenja u Beogradu izručen 1. marta.

ЕЛЕЗ ПОД ИСТРАГОМ ЗБОГ САРАЂИВАЊА СА БЕЛИВУКОМ И КАВЧАНИМА: Продужен му притвор, сумња се да је чинио најтежа кривична дела

Darko Elez

Upravo iz ovog razloga bosansko tužilaštvo za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju tražilo je od Suda BiH da Elezu produži pritvor za još dva meseca.

Ovo je prvi put da neko tužilaštvo potvrdi da je Elez pod istragom za saradnju sa Belivukom i "kavačkim klanom", pošto su do sada mediji o tome samo nezvanično pisali povezujući ga i sa najvišim funkcionerima MUP-a Srbije.

Belivuk, kako Marko Miljković i još 20 osumnjičenih uhapšeni su 4. februara zbog sumnje da su počinili niz krivičnih dela, među kojima su ubistva i trgovina drogom, sve pod velom naničke grupe "Principi".

"Kavački klan" iz Crne Gore, koji navodno predvodi Radoje Zvicer, povezuje se sa aktivnostima Belivuka, kao i Eleza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!