OVO JE BRUTALNO UBIJENI MIHAJLO STUPAR: Šmita pretukli, pa pregazili kolima

O. MATAVULj

12. 03. 2021. u 09:00

MIHAJLO Stupar (47) zvani Šmit iz Prijedora brutalno je ubijen u naselju Raškovac. U policiji sumnjaju da su ga ubica ili više njih, bejzbol palicom pretukli nasmrt i najverovatnije pregazili automobilom.

ОВО ЈЕ БРУТАЛНО УБИЈЕНИ МИХАЈЛО СТУПАР: Шмита претукли, па прегазили колима

Foto Fejsbuk

Niko zasada nije uhapšen, ni osumnjičen za zločin i za počiniocima se traga.

Stuparevo unakaženo telo pronađeno je juče oko 10 časova. Glava mu je bila smrskana i imao je višestruke povrede za koje se sumnja da su nanesene drvenom palicom.

- Ubistvo je najverovatnije izvršeno oko sat vremena iza ponoći. Na mestu zločina pronađeni su tragovi polomljene bejzbol palice, kojom je po glavi brutalno udaran do smrti. Pronađeni su i tragovi koji ukazuju da je čak pregažen automobilom - rekao je izvor blizak istrazi.

ŽRTVA Mihajlo Stupar, Foto Fejsbuk

On pojašnjava da je mesto zločina dosta široko, što istražiteljima otežava posao.

- Tragovi krvi pronađeni su u krugu od oko 100 metara.

Sve ukazuje da je tu bilo dosta kretanja i postoji mogućnost da je žrtva pokušala da pobegne od ubica. Lice mesta se detaljno pretražuje, a traga se i za mobilnim telefonom žrtve - kaže izvor upućen u istragu.

U policiji saznajemo da im je Stupar bio dobro poznat.

Dovodio se u vezu sa trgovinom droge, a pre nekoliko meseci je izašao iz zatvora. Ranije je hapšen u policijskoj akciji "Kondor", usmerenoj na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila dilovanjem heroina i marihuane. Imao je bogat dosije, zbog čega se sumnja da je ubistvo posledica nekog kriminalnog obračuna.

POTRAGA ZA UBICAMA JOŠ TRAJE

PORTPAROL PU Prijedor Zvezdana Alendarević potvrdila je da je uviđajem utvrđeno da je reč o ubistvu, ali o detaljima istrage nije mogla da govori.

- Obavljen je uviđaj i policijski službenici preduzimaju sve mere i radnje na rasvetljavanju tog krivičnog dela i otkrivanju počinilaca - rekla je Alendarevićeva.

Inače, Stupar je u junu 2018. bio žrtva teškog napada, kada je više puta izboden noževima. Za napad su optuženi Vanja V. i Dalibor R., koji takođe imaju bogate kriminalne dosijee, a sa kojima se i poznavao. U optužnici se navodi da su oni kritičnog dana Stupara sačekali ispred kafića i pozvali ga da se sa njima provoza. Odvezli su ga u šumu u mestu Orlovci, gde su naglo zaustavili vozilo i noževima nasrnuli na njega.

Uboli su ga u rame, butinu, nadlakticu, natkolenicu i levu stranu grudnog koša. U optužnici se navodi da su njih dvojica tokom napada ispitivali Stupara "zašto ih odaje policiji" i zašto "uvaljuje" njih i izvesnog Vladu, što je i bio motiv napada.

Kako saznajemo, jedan od njih se nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne, dok je drugi na slobodi i oni trenutno nisu u fokusu istrage. Do zaključenja ovog izdanja "Novosti" niko nije uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)