OTIŠAO IZ MUP ČIM JE STIGAO VULIN: Istražuju se i druge sumnje vezane za Gorana Papića, pa i njegova uloga u prisluškivanju predsednika

E. H.

09. 03. 2021. u 21:30

Posle hapšenja bivšeg zamenika načelnik SBPOK Gorana Papića otvara se pitanje zašto se toliko žurilo sa vraćanjem blindiranog vozila Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću Maretu i šta je sve unutra moglo da se pronađe, kakvi dokazi i za koja krivična dela.

ОТИШАО ИЗ МУП ЧИМ ЈЕ СТИГАО ВУЛИН: Истражују се и друге сумње везане за Горана Папића, па и његова улога у прислушкивању председника

Foto D. Milovanović / Arhiva

U to vreme na čelu beogradske policije bio je Milan Stanić, koji će se, najverovatnije, pojaviti kao svedok u ovoj istrazi.

Inače, Papić je raskinuo radni odnos u MUP Srbije odmah pošto je za ministra unutrašnjih poslova imenovan Aleksandar Vulin. Važio je za bliskog saradnika Nebojše Stefanovića, dok je ovaj bio na čelu policije, kao i Dijane Hrkalović, nekadašnje sekretarke MUP Srbije.

Pripadnici SUK uveliko istražuju i druge sumnje koje se vezuju za Papića, ali i Hrkalovićevu, za koje postoje indicije da su štitili ekipu Belivuk - Miljković. U toku je prikupljanje dokaza i izjava svedoka.

- I ne samo njih dvoje, još neki ljudi su u policiji bili povezani sa ovom kriminalnom grupom, čije su prave vođe zapravo "kavčani" - navodi naš sagovornik. - Privode se kraju još neke predistrage i vrlo brzo će doći do novih hapšenja. Pored toga, u slučaju Papić može da dođe i do proširenja istrage.

PRISLUŠKIVANjE PREDSEDNIKA

U OVOM trenutku ispituje se Papićeva uloga u nezakonitom prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice - sina Danila, brata Andreja i oca Anđelka. U fokusu je i ilegano praćenje mladog Danila Vučića, koga su fotografisali pojedinci iz MUP i te fotografije davali medijima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024