PRIVEDITE GA PRAVDI, SRPSKA DECA NISU METE: Kancelarija za KiM traži hitno privođenje Albanca koji je udario dete

D. Z.

05. 03. 2021. u 23:52

PODSEĆAJUĆI da je danas popodne oko 17,00 sati u blizini bolnice u Gračanici teško povređen trinaestogodišnji L. P, srpske nacionalnosti kojeg je dok je vozio bicikl udario automobil kojim je upravljao pripadnik albanske nacionalnosti a koji je pobegao sa lica mesta, Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinilac ovog nehumanog i gnusnog dela hitno privede pravdi.

ПРИВЕДИТЕ ГА ПРАВДИ, СРПСКА ДЕЦА НИСУ МЕТЕ: Канцеларија за КиМ тражи хитно привођење Албанца који је ударио дете

Foto: Novosti

- Tražićemo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i potom ne pokaže ni trunku saosećanja da se zaustavi i pomogne. Za takav čin nema opravdanja. Samo će se najstrožom kaznom poslati jasna poruka da srpska deca nisu mete i da ne smeju još jednom biti žrtve bez kazne. To od Kosovske policije, ali i međunarodne zajednice, očekuje svaka srpska porodica na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da je današnji događaj izazvao razumljivu uznemirenost i revolt Srba u Gračanici, ali i širom Kosova i Metohije.

I dok upućuju molbu Srbima u Gračanici i na Kosmetu da ostanu mirni iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da će pružiti svu moguću pomoć i logistiku porodici povređenog dečaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)