OSAM GODINA ZA UBISTVO STEFANA KOCIĆA: Apelacioni sud u Nišu doneo presudu Dejanu Mitiću

J.Ćosin

05. 03. 2021. u 20:55

APELACIONI sud u Nišu pravosnažno je osudio na osam godina zatvora Dejana Mitića (30) koji je 2019. godine izazvao nesreću u kojoj je stradao Stefan Kocić (20).

ОСАМ ГОДИНА ЗА УБИСТВО СТЕФАНА КОЦИЋА: Апелациони суд у Нишу донео пресуду Дејану Митићу

Foto: Privatna arhiva

Mitića je prethodno za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja prvostepeno na 8 godina zatvora osudio Viši sud u Nišu krajem septembra prošle godine. Izrečena mu je zabrana upravljanja motornim vozilom od 5 godina i snosiće troškove postupka.

U saobraćajnoj nesreći, za koju je Matić prvostepeno osuđen, poginuo je Stefan Kocić (20) kada je na njega naleteo automobil marke bmv kojim je upravljao Matić.

Nesreća se dogodina na ulazku u Nišku Banju 2019. godine dok je Kojić nepoznatom čoveku pomagao da promeni gumu.

U odluci Apelaiconog suda sada je potvrđeno da je Mitić vozio bez vozačke dozvole, neregistrovani auto, pod uticajem alkohola od 2.33 promila u krvi, zbog čega se radi o nasilničkoj vožnji.

- Osim toga, konzumirao je i psihoaktivnu supstancu što je za posledicu imalo smrt mladog čoveka od navršenih 20 godina života, koji je na molbu zastao da pomogne drugome. Zbog svega navedenog, odmerena kazna srazmerna je težini dela i stepenu krivice optuženog i kao takva može da postigne svrhu kažnjavanja - navedeno je u odluci Apelacionog suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!