KADETI OSLOBOĐENI ZBOG NEDOSTATKA DOKAZA: Teretili se za teško delo protiv opšte opasnosti zbog smrti kadeta na "Pasuljanskim livadama"

Z.G.

03. 03. 2021. u 15:42

ZBOG nedostatka dokaza, Osnovni sud u Despotovcu oslobodio je odgovornosti bivše kadete Vojne akademije, Mladena Milosavljevića (32), Stefana Milosavljevića (33), Nikolu Garabiljevića (33) i Milana Karišika (32).

КАДЕТИ ОСЛОБОЂЕНИ ЗБОГ НЕДОСТАТКА ДОКАЗА: Теретили се за тешко дело против опште опасности због смрти кадета на Пасуљанским ливадама

Foto: Z.G.

Njih je optužnica teretila za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, jer su 18. juna 2012. godine na poligonu „Pasuljanske livade“ učestvovali u završnoj vežbi „Diplomac 2012“, prilikom čijeg izvođenja su poginuli Filip Milojević (24) iz Gornje Trnave kod Topole i Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca, a više kadeta bilo povređeno.

Osnovni sud u Despotovcu je, podsetimo, kadete najpre osudio na po dve godine zatvora, ali je drugostepeni, Apelacioni sud u Kragujevcu, avgusta prošle godine ukinuo je tu presudu i odlučio da se predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Postupajući prema jasnim uputima Apelacionog suda u Kragujevcu, Osnovni sud u Despotovcu je zaključio da, zbog nedostatka dokaza, nema odgovornosti kadeta. Ova presuda je prvostepena, nepravosnažna, a konačnu presudu doneće drugostepeni, Apelacioni sud u Kragujevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove