VIDAKOVIĆ PRIZNAO POSEDOVANJE: Optužio Markovića da je diler, ovaj odgovorio da je pod pretnjom priznao

S. J. M.

23. 02. 2021. u 16:52

SVE što je Ilija Marković ispričao okrivljujući me da sam prodavao heroin je laž. Nisam kopao rupe po dvorištu da skrivam drogu, niti sam imao bilo kakve ključeve od garaže gde je pronađena, niti su vagice moje.

ВИДАКОВИЋ ПРИЗНАО ПОСЕДОВАЊЕ: Оптужио Марковића да је дилер, овај одговорио да је под претњом признао

Foto: P.Milošević

Marković je zloupotrebio moje poverenje, a dolazio je kod mene sa ženom i decom.

Ovo je u Višem sudu iznoseći odbranu ispričao glumac Branko Vidaković priznajući krivicu za držanje narkotika, pošto je kod njega u kući nakon što je uhapšen letos zajedno sa Markovićem pronađeno deset grama heroina.

- Ilija mi je ostavio dve kesice herona, jer je znao da primam terapiju za odvikavanje i da se mučim sa tim - kazao je Vidaković. - Ostavio mi ih je kao drugarski nadajući se da ću opet početi da ga uzimam, jer je on diler. Ostavio sam kesice u ormar. Dugo se sa tim problemom borim i više ne koristim narkotike.

Vidaković kaže da je bio u frci sa parama i da je tog dana kad su uhapšeni čekao da mu prijatelj donese na zajam 1.500 dinara:

- Ilija mi je rekao daću ti ja te pare, hajde da mi praviš društvo i tako sam prihvatio. Kad sam krenuo sa njim nisam znao da kod sebe ima heroin. To sam čuo tek kad su nas uhapsili i kad je policajac to rekao. On je prethodno išao u garažu i verovatno je tamo uzeo heroin i stavio kesice u masku, koju je držao spuštenu ispod brade. Sedam dana pre hapšenja Ilija je kod mene doneo dve vagice. Jasno mi je bilo šta hoće i rekao sam mu da ih u mojoj kući ne koristi, ali je kazao da će da ih odneti za dan-dva. Jedna nije radila, a ja sam ih možda tad pipnuo ili držao.

Marković je od suda tražio da se uradi DNK veštačenje vagica da se vidi ima li na njima njegovih tragova, pošto tvrdi da ih nikada nije pipnuo i da one pripadaju Vidakoviću. Kazao je da je zbog bezbednosti porodice priznao krivično delo, iako je Vidaković prodavao drogu, a njega angažovao da ga tad vozi:

- Dok smo bili u autu, kad se pojavila policija, Vidaković mi je rekao preuzmi sve na sebe, imaš porodicu. To sam shvatio kao pretnju, jer iza njega stoje ozbiljni ljudi, koji mogu svašta da urade. Isto mi je ponovio kad su nas doveli na saslušanje u tužilaštvo, jer smo u Palati pravde bili smešteni u dve susedne ćelije.

Na pitanje sudije, Marković je kazao da mu je Vidakvić to uspeo da kaže iako su ih čuvali policajci i stražari. Da iza glumca stoje ozbiljni ljudi, kaže da je zaključio jer su kod njega dolazili skupim kolima, mada ih nije upoznao, niti zna njihova imena.

Svedok Milka Pulkovski, kod koje Vidaković iznajmljuje kućicu u dvortištu, je ispričala da obojicu optuženih upoznala preko sina Đorđa i da je bila zgranuta kad su uhapšeni. Kazala je da nije primetila da iko dolazi kod Vidakovića, niti da on bilo šta radi po dvorištu.

POLICIJA NADGLEDALA KUĆU

POLICAJKA Nataša Simović, koja je sa kolegom uhapsila letos Vidakovića i Markovića, ispričala je u sudu da su imali informacije da se na toj adresi prodaje droga i da tu živi Đorđe Pulkovski. Uzeli su nalog za pretres i tri dana nadgledali kuću. Kada su videli parkiran automobil proverili su ga i saznali da pripada Markoviću, koji je osuđivan zbog narkotika. Kad je ušao u njega sa Vidakovićem uhapsili su ih. Pošto su kod Markovića pronašli kesice heroina, on im je kazao da još droge ima sakrivene u rerni šporeta u garaži. Policajka je navela da nisu imali saznanja da je Vidaković povezan sa prodajom narkotika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu