ČOPOR PASA JOŠ VREBA: Oporavlja se Subotičanka koju su u utorak lutalice izujedale po glavi i telu

J. LEMAJIĆ

17. 02. 2021. u 21:44

SUBOTIČANKA N. P. (55), koju je u utorak oko pet sati ujutru napao čopor pasa lutalica, oporavlja se od zadobijenih povreda u Opštoj bolnici u Subotici i, kako saznajemo, njeno stanje je stabilno.

ЧОПОР ПАСА ЈОШ ВРЕБА: Опоравља се Суботичанка коју су у уторак луталице изуједале по глави и телу

Mesto gde je napadnuta N. P. / Foto J. L.

Ona još nema snage da govori o onome što joj se dogodilo, pre svega zbog teških povreda po celom telu, najviše po glavi i ruci, ali i zbog pretrpljene traume.

Prema rečima dr Slobodana Puškara, direktora Opšte bolnice, žena je primljena u bolnicu sa brojnim teškim povredama, ali one nisu opasne po život.

- Pacijentkinji je pružena sva neophodna medicinska pomoć i ona je sada stabilno, povrede nisu bile opasne po život. U toku je dalje lečenje i njeno zbrinjavanje i ona će u narednih nekoliko dana biti puštena na kućno lečenje i onda će se ambulantno sanirati posledice povreda - kaže dr Puškar. - Ovakav stepen povreda od ujeda pasa, koji zahteva hospitalizaciju izuzetno se retko dešava, a prethodnih godina nismo imali nijedan ovakav slučaj.

Povređena žena je u utorak ujutru krenula na posao, kada ju je na zajedničkom parkingu zgrade suda i "Kuće zdravlja", napao čopor lutalica. Pretpostavlja se da su osetili hranu, verovatno doručak koji je žena ponela na posao, i da su zato pojurili ka njoj. Vrlo brzo su je savladali i počeli da ujedaju, a odgrizli su joj i uvo.

SUPRUG: VUKLI SU JE UKRUG I KIDALI

Kako je moglo biti, dobro je. Samo na glavi ima 20 ugriza, skroz su joj teme ogulili i sve te rane su joj sada strašno bolne. Svako pomeranje joj je bolno - kaže za naš list B. P., suprug povređene žene. - Ona je išla na posao i negde 50 metara od ulaza videla je pse kako idu ka njoj, jedan veći i nekoliko manjih. Činilo joj se da bi taj veći i prošao pored, međutim dva manja su krenula na nju. Instinktivno je počela da se brani, ali su onda svi kidisali na nju. Kidali su je, vukli ukrug. Porodica ne sme ni da pomisli šta bi bilo da žena iz trafike nije slučajno izašla napolje. To je bio neradan dan, rano jutro, nikoga na ulici - dalje će suprug koji se zahvalio na pomoći ženi na trafici kao i policiji i medicinarima. - Rekli su nam da su isti psi pre nekoliko dana napali obezbeđenje i putnicu na autobuskoj stanici. Da li treba ovako nešto strašno da se dogodi da bi se reagovalo.

Krike i jauke nesrećne žene čula je Marija Damjanović, radnica u obližnjoj trafici, koja je odmah pozvala pripadnike interventne policije, koji su, verovatno zbog velikog broja migranata, bili u patroli na autobuskoj stanici.

- Izašla sam napolje i čula zapomaganje, ali nisam jasno videla šta se dešava. Otišla sam i pozvala policiju i oni su odmah reagovali - izjavila je Subotičanka, koja je na ovaj način, verovatno spasla život svojoj sugrađanki.

Čopor pasa koji je napao ženu još nije uhvaćen. Službenici zoohigijene dežuraju tokom celog dana, pošto su intenzivirali potragu za njima.

Tokom protekle godine, Grad Subotica je na ime odštete građanima koji su imali ujed pasa isplatio 3,3 miliona dinara, a tokom 2019. čak 7,1 milion dinara.

- Na samom terenu nam problem stvara nesavesno držanje pasa, a primera radi, u jednoj akciji koju smo sproveli na 740 domaćinstava, u 536 je pronađen neki kućni ljubimac od kojih je samo 180 bilo čipovano a 91 vakcinisan - objašnjava Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti. - Molimo građane da prijavljuju gde vide pse lutalice, a vlasnicima pasa da ih ne puštaju i tako ugrožavaju svoje sugrađane, a pravnim licima da dobro obezbede svoje objekte kako psi tamo ne bi nalazili utočište.

SKRIVENI PO ŠIPRAŽJU

- JKP "Čistoća i zelenilo" dostavilo mi je izveštaj o ovom događaju i aktivnostima u poslednjih nekoliko meseci. Po tome, na ovom potezu Senćanskog puta, gde su autobuska stanica, "Kuća zdravlja" i sud, na Trgu Lazara Nešića i delu ka Migrantskom centru, prečistaču, stočnom groblju službenici zoohigijene su intervenisali deset puta od početka godine - predočava gradonačelnik Stevan Bakić. - Nažalost, postoji pravac koji je teško kontrolisati, od tog parkinga prema teretnoj stanici, koji je sav u šipražju i nemoguće ga je prečešljati. Tamo se krije određen broj pasa koji izlaze na ulicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a