UKP SA FANTOMKAMA IZVRŠILA PRETRES: Neotkriveni detalji upada u "regrutni centar" Velje Nevolje (FOTO)

E.V.N.

06. 02. 2021. u 07:30

ZAPOSLENE u Mesnoj zajednici u Banatskom Brestovcu u petak su, u nastavku akcije hapšenja pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, oko 15 časova iznenadili operativci Uprave kriminalističke policije.

УКП СА ФАНТОМКАМА ИЗВРШИЛА ПРЕТРЕС: Неоткривени детаљи упада у регрутни центар Веље Невоље (ФОТО)

Foto: Z. Jovanović

Osmorica uniformisanih službenika UKP, sa fantomkama, u prostorije Mesne zajednice ušli su sa jednim muškarcem i desetak minuta, navodno, gledali zemljišne knjige i pokušavali da utvrde da li se neka od parcela u selu vodi na nekog od članova grupe Velje Nevolje.

Policija je obišla i javno strelište u okolini Banatskog Brestovca, u kom su pripadnici ove grupe, kako se sumnja, imali obuku i vežbali gađanje, čak i snajperima. Ima indicija da su ovde, na imanju okruženom njivama, dovođeni i mučeni neki od otetih.

Ekipa "Novosti" obišla je strelište izvan sela, koje se nalazi od Brestovca ka Dunavu, koje inače služi lovcima za gađanje glinenih golubova, na kome i dalje ima ostataka od ispucanih patrona, dok su na pomoćnim kućicama vidljivi tragovi od metaka.

U petak su trojica policajaca sa fantomkama razgledala taj prostor i gledala da li možda oko kućica ima nekih tragova. Jedan od njih je držao pištolj u ruci.

Inače, ribari koji pored strelišta pecaju na kanalu rekli su nam da nikada nisu videli neke njima nepoznate ljude da tu dolaze da vežbaju, osim lokalnih lovaca, kad se organizuje pucanje.

Većina meštana Brestovca, sa kojima smo razgovarali, kaže da nikada nisu videli Belivuka ili nekog iz njegove ekipe, nikada nisu ni čuli da je tu dolazio ili da je bilo nekih sukoba, reketiranja, da im je tu baza. Međutim, meštanin Miodrag kaže da je u proteklih godinu dana ponekad čuo pucnjavu koja je dugo trajala. Mislio je, kaže, da je možda vojska došla na neku vežbu, jer mu je na to ličilo.

Drugi meštanin sa kojim smo razgovarali kaže da je njegov prijatelj iz Pančeva video neke mladiće da prodaju drogu u selu. On ih je čak krišom fotografisao i te slike je poslao policiji u Pančevu. Policija je došla i pohapsila te momke, ali su oni, navodno, brzo pušteni. On se od tada plaši i ne sme da dođe u Brestovac, jer strahuje da ga ne prebiju.

- Ovo nije veliko selo, dve do tri hiljade ljudi. To bi se znalo - kažu naši sagovornici.

TRAGALI I PO NjIVAMA

PREMA nekim informacijama, kuća i strelište, u koju su navodno dolazili pripadnici ove kriminalne grupe, nalaze se u ataru daleko od sela. Moguće je i da Belivuk i njegova ekipa i nisu ulazili u selo, jer se to mesto nalazi nekoliko kilometara od Brestovca.

Meštani su u petak videli policijski auto parkiran na ulici na oko dva kilometara pre Brestovca i istražitelje kako hodaju po njivama.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)