OVO JE MUŠKARAC KOJI JE UHAPŠEN U BEOGRADU: Bio na međunarodnoj poternici, sa "crvenom beretkom" učestvovao u krvavom obračunu

Novosti online

03. 02. 2021. u 11:09

PO MEĐUNARODNOJ poternici crnogorske policije u Srbiji je danas uhapšen Ljubomir Lazić, koji je tražen zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju.

ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН У БЕОГРАДУ: Био на међународној потерници, са црвеном беретком учествовао у крвавом обрачуну

Foto: K. Mihajlović/Facebook

On je osumnjičen za pokušaj ubistva Elvisa Ćatovića u Bijelom Polju 2018. godine. 

Lazić, koji ima državljanstvo Republike Srbije i BiH, a rodom je iz Zemuna, je 2018. godine, zajedno sa Željkom Pavkovim Lalom (47) iz Srbobrana, inače bivšim pripadnikom "Crvenih beretki", došao u Bijelo Polje s namerom da ubiju Ćatovića.

Lazić, Pavkov i Ćatović su se našli nedaleko od kuće Bijelopoljca,  a posle žučne rasprave, Pavkov i Ćatović su povadili oružje. Gotovo istovremeno je počela pucnjava u kojoj je Ćatović ubio Pavkova, dok je Lazića ranio.

Sumnja se da je Pavkov od češke "zbrojevke" manjeg kalibra napravio "magnum 357", koji je većeg kalibra. Kad je pokušao da ispali hitac, metak se zaglavio u cevi, a crnogorski mediji su 2018. pisali da je to presudilo ko je "pobednik" vatrenog obračuna.Pavkovu se tokom okršaja nakon samo jednog ispaljenog hica zaglavio metak u cevi, a kasnije je utvrđeno da je pištolj koji je pronađen pored tela ubijenog bio prerađivan.

Ranjenog Lazića je kasnije policija saslušala u bolnici, ali on nije želeo da odgovara na pitanja, i određen mu je pritvor do 30 dana. Elvis Ćatović je nakon saslušanja uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posledicom.

Veliki obrt je usledio kada je Ljubomir Lazić pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Čim je pušten on je napustio teritoriju Crne Gore, i za njim je bila raspisana poternica Interpola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna