NEMA PROŠIRENJA ISTRAGE PROTIV MIKE: Na spisku i dalje šest prijava protiv učitelja glume, još se ne zna da li će još neko teretiti Aleksića

S. J. M.

02. 02. 2021. u 22:00

U Više javno tužilaštvo u Beogradu do sada iz policije nije stigla nijedna nova krivična prijava protiv vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića, koga je do sada šest devojaka prijavilo za seksualno zlostavljanje.

НЕМА ПРОШИРЕЊА ИСТРАГЕ ПРОТИВ МИКЕ: На списку и даље шест пријава против учитеља глуме, још се не зна да ли ће још неко теретити Алексића

Foto D. Živančević

Da li je još devojaka, i koliko njih, saslušano u policiji za poslednjih 17 dana, odnosno od kada je posle prijave Milene Radulović, Ive Ilinčić i ostalih oštećenih on uhapšen, nema zvaničnih informacija.

Ukoliko bude novih prijava, istraga će biti proširena. Advokat Denis Bećirić, koji zastupa četiri oštećene devojke, očekuje proširenje istrage:

- Čuo sam da se javilo još devojaka, ali nemam saznanja da li će one možda biti oštećene ili svedoci. To će tužilaštvo da utvrdi, kad se prikupe sve informacije.

Aleksića je do sada prijavilo šest devojaka, dve za silovanja i četiri za nedozvoljene polne radnje. U proteklih 15 dana sve one su ispitane osim najmlađe, koja je maloletna (17). Očekuje se da će ona u tužilaštvu dati izjavu u četvrtak ili u petak, ali njeno saslušanje još nije zakazano. Prema našim saznanjima, nisu zakazana ni saslušanja narednih svedoka u istrazi.

Inače, Aleksić koji se nalazi u pritvoru, na salušanju je negirao optužbe. Kako smo saznali, njemu se pogoršalo zdravstveno stanje. Zbog povišenog šećera mora da pije lekove, a ima i srčanih problema. Kako smo nedavno pisali, njemu je u proteklih nekoliko godina ugrađeno nekoliko bajpaseva i stentova. U pritvoru se prati njegovo zdravstveno stanje i zasad nije prebačen u zatvorsku bolnicu. Aleksić je imao i rak prostate, koja mu je zbog toga i izvađena krajem 2018.godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)