ISEKLA NASTAVNICU ZBOG OCENE: Odlična učenica osmog razreda škole u Selevcu nožem napala matematičarku

J. ILIĆ

01. 02. 2021. u 20:13

ČETRNAESTOGODIŠNjA učenica Osnovne škole "Đorđe Jovanović" u Selevcu kod Smederevske Palanke napala je u ponedeljak i posekla nožem po glavi O. R., svoju nastavnicu matematike.

ИСЕКЛА НАСТАВНИЦУ ЗБОГ ОЦЕНЕ: Одлична ученица осмог разреда школе у Селевцу ножем напала математичарку

OŠ " Đorđe Jovanović" / Foto J. Ilić

Devojčica, inače odličan đak, navodno se naljutila na nastavnicu zbog zadataka na kontrolnom testu.

Neverovatan incident dogodio se tokom prepodnevne smene kada je učenica osmog razreda u holu škole ubola nastavnicu, nanevši joj, srećom, samo lakše povrede. Nastavnica je zadobila posekotinu na glavi i ukazana joj je pomoć u bolnici, nakon čega je puštena na kućno lečenje.

Navodno, nikoga u holu škole nije bilo kada je učenica iznenada nasrnula na nastavnicu. Kako smo saznali, O. R. se nije nadala napadu, jer nije bila okrenuta licem ka devojčici. U to vreme, osmakinja nije ni imala čas matematike.

Devojčica je pobegla kući gde je navodno pronađeno i oružje kojim je napala matematičarku. Obe su dale izjavu policiji, a u školu su pozvani i prosvetni inspektori.

Kako saznajemo, devojčica je odličan đak selevačke škole, ima sve petice i nikada do sada nije napravila ni sličan problem.

Škola u ponedeljak nije radila u popodnevnoj smeni, tako da nije bilo moguće saznati druge detalje. Direktorka škole Vesna Đuričić nije bila raspoložena za razgovor, samo nam je kratko rekla da ne želi da komentariše slučaj i prekinula vezu.

Meštani Selevca u ponedeljak nisu mogli da govore o ovom slučaju, jer niko sa kim smo pričali nije ni čuo šta se desilo. U školi su, kako smo nezanično saznali, svi šokirani ovim događajem.

- Devojčica je izuzetan učenik, kandidat za đaka generacije, uzorno dete iz dobre porodice. Nikada nije napravila nijedan problem. Roditelji su, takođe, zaposleni u prosveti. Otac je nastavnik likovnog u istoj školi, a majka defektolog, ali u drugom mestu. Niko ne može da poveruje šta se desilo - kaže naš sagovornik koji je želeo anonimnost.

ISTRAGA

U VIŠEM javnom tužilaštvu saznajemo da će protiv maloletne učenice biti sprovedena istraga u redovnom postupku i po proceduri koju predviđa zakon kada je reč o maloletnim prestupnicima. O svemu su obavešteni i nadležna Školska uprava i Centar za socijalni rad.

Na predlog Centra za socijalni rad, učenica će biti podvrgnuta ispitivanju na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!