SASLUŠAN BIVŠI MILENIN DEČKO: Radovan Vujović ispričao sve što zna u tužilaštvu

S. J. M.

29. 01. 2021. u 20:40

U POSTUPKU koji se vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, kojeg je šest devojaka optužilo za silovanja i nedozvoljene polne radnje, danas je u tužilaštvu saslušano dvoje svedoka.

САСЛУШАН БИВШИ МИЛЕНИН ДЕЧКО: Радован Вујовић испричао све што зна у тужилаштву

Foto Privatna arhiva

Izjavu je davao glumac Radovan Vujović, inače bivši dečko Milene Radulović, mlade glumice koja je prva prijavila Aleksića.

On je, kako saznajemo, izneo neka posredna saznanja koja ima. Uglavnom ono što je čuo od Milene. Iskaz je dala i njena drugarica, koja je takođe pohađala studio glume "Stvar srca".

Ona se prisećala šta se dešavalo na časovima, kako se tada ponašao Aleksić, a šta je kasnije o konkretnom slučaju čula od Radulovićeve.

Naredne sedmice trebalo bi da se nastavi ispitivanje ostalih svedoka. Poslednja od oštećenih devojaka, koja je maloletna, još nije dala iskaz, jer se čeka njeno neuropsihijatrijsko veštačenje, da bi se utvrdilo da li je sposobna za to, pa njeno saslušanje tek treba da bude zakazano. Do sada je pet oštećenih devojaka dalo iskaze.

U BiH prijavljuju napasnike

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet na osnovu krivične prijave sa navodima više od 20 osoba za seksualno uznemiravanje u ustanovama za visokoškolsko obrazovanje u toj državi. Tužilaštvo BiH će, kako prenosi sarajevski portal "Kliks", obaviti detaljne provere navoda iz krivične prijave. Priča o seksualnom zlostavljanju postala je aktuelna u regionu pošto je nekoliko glumica iz Beograda prijavilo profesora glume da ih je godinama seksualno zlostavljao. U BiH je tim povodom kreirana fejsbuk-stranica "Nisam tražila" na kojoj se objavljuju ispovesti devojaka i žena koje su bile u sličnim situacijama.

OPTUŽBE Miroslav Aleksić, Foto arhiva

Inače, kada je pre 15 dana obelodanjen ovaj slučaj i nakon što je Aleksić uhapšen, Radovan Vujović je među prvima podržao devojku sa kojom je bio u vezi više od četiri godine. Kazao je da je ona hrabra, istrajna i neustrašiva žena i da kad je čuo priču nijednog trenutka nije imao dilemu da je podrži.

- Sve je to i za mene bilo šokantno, potresno i bolno. To što su uradile Milena i devojke ispred kojih je stala je apsolutno herojski čin, za koji je potrebna hrabrost koju retko ko ima - izjavio je nedavno Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)