BEGUNCU IZ BEOGRADA ODREĐEN PRITVOR: Uhapšen u Vrbasu posle višečasovne potere

Lj. P.

28. 01. 2021. u 16:03

BEOGRAĐANINU Urošu V. (29) koji je posle višečasovne policijske potere u Vrbasu i Rumenki uhapšen u utorak uveče pod sumnjom da je ometao službeno lice u obavljanju službene dužnosti, posle današnjeg saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana.

БЕГУНЦУ ИЗ БЕОГРАДА ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Ухапшен у Врбасу после вишечасовне потере

Foto: Printskrin Instagram

Ova mera mu je izrečena, kako su za „Novosti“ naveli u ovom sudu, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Na doneto rešenje osumnjičeni i njegov branilac po službenoj dužnosti imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

Uroš V. se podsećamo, u utorak popodne na izlazu iz Vrbasa, vozeći „opel“ ukraden dan ranije u Sopotu nije zaustavio na znak policije, već je nastavio vožnju prema Novom Sadu. Na putu je naišao na još jednu patrolu, ali je probio blokadu.

Pokušavajući da umakne policijskoj poteri, Beograđanin je u Rumenki u Ulici despota Jovana Brankovića, izgubivši kontrolu nad vozilom udario u ogradu jedne kuće i probio je, pričinvši štetu vlasnicima. Tu je ostavio i oštećeno vozilo, a zatim je bekstvo dalje nastavio peške.

Nekako je uspeo da se domogne puta i tu je, kako se pretpostavlja, stopirajući neko vozilo, uspeo ponovo da stigne do Vrbasa, gde je posle intenzivne potrage pronađen i uhapšen. Osim za krađu vozila, on se tereti i za krađu u jednoj benzinskoj pumpi na području Inđije, koja se takođe dogodila u ponedeljak.

Za njim je, inače, ranije bila raspisana poternica suda, a sumnjiči se za razbojništva i imovinske delikte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna