TITO HTEO DA SPASE VELJKA? Obrt u istrazi utapanja dvojice ribara na jezeru u Neuzini kod Sečnja

B. GRUJIĆ

29. 12. 2020. u 08:00

TRAGEDIJA na jezeru ribnjaka "Sveti Nikola" u Neuzini kod Zrenjanina odnela je u trenu živote meštanina Veljka Vujaskovića (23) i Tita Novaka (58) iz Sutjeske kod Sečnja.

ТИТО ХТЕО ДА СПАСЕ ВЕЉКА? Обрт у истрази утапања двојице рибара на језеру у Неузини код Сечња

Foto S. Bajić

Iako su mediji tog 3. oktobra izvestili da je Veljko izgubio život, pokušavajući da pomogne starijem kolegi, koji je po svemu sudeći doživeo srčani udar u ribarskom čamcu i pao u vodu, Titov obdukcioni nalaz, ukazuje da je možda sve bilo obrnuto. Tajnu ove drame nije razrešila ni policija, jer istraga još nije okončana, a "Novosti" nezvanično saznaju da je najverovatnije Tito izgubio život spasavajući Veljka.

U rezultatu obdukcije, navodi se da Tito nije doživeo infarkt već da je uzrok smrti utapanje, što baca potpuno novo svetlo na zajedničku nesreću dve porodice. Svedoka tragedije nije bilo, a jedino sigurno je da su pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije iz Beograda, najpre izvukli beživotno Titovo telo, a tek nekoliko časova kasnije, ispod potopljenog čamca i telo Veljka Vujaskovića, za koga mnogi tvrde da nije umeo da pliva.

Skromna, tiha, skrhana bolom zbog odlaska glave familije, porodica Novak nije reagovala na izveštaje medija o nesreći, niti je javnost obavestila o rezultatima obdukcije.

- Tata je bio vrstan plivač, voleo je vodu, ceo život je bio na njoj pecajući, jer je bio strastveni ribolovac i ribar po zanimanju. Tog strašnog dana, to sada zvanično znamo, nije imao srčani udar i kako piše u nalazu, preminuo je tako što se utopio - kaže Dejvid Novak (29), stariji sin pokojnog Tita, pokazujući nam obdukcijski izveštaj.

Ni on ni njegov godinu mlađi brat Dario, a ni Titova supruga Lavinjika (50), nisu želeli da u javnost iznose obrt situacije i da jednostavno ispričaju šta se na jezeru u Neuzini po svemu sudeći dogodilo.

- Još nismo dobili nikakav zvaničan dokument istrage - dodaje Dario. - No, sada kada našeg Tita više nema, nama to nije ni bitno. Naša porodica je izgubila svog istinskog heroja, dobrog i poštenog čoveka, sjajnog oca i supruga, domaćina. To je za nas najveća i neprolazna istina.

Veruju Novakovi da je njihov Tito zapravo pokušao da pomogne nesrećnom Veljku.

- Na lice mesta sam stigao, nakon što mi je ujak javio da se na ribnjaku nešto dešava, i zatekao sam očevo telo kraj vode - kroz suze nastavlja Dejvid. - Ubeđen sam da je pokojni tata bez razmišljanja, nakon što je njegov mlađi kolega upao u jezero, skočio i pokušao da mu pomogne. Sećam se da je pre nešto više od godinu, na istom jezeru bio sličan slučaj. Ribar se davio, ali je kolega uspeo da ga spase. Otac je, kada je došao sa posla, majci pričao kako bi i on isto učinio, na šta mu je majka odgovorila: "Ali kod kuće imaš porodicu, dva sina." Rekao je, u tom trenu, da kada je reč o ljudskom životu, ne bi razmišljao...

JEDINI U SRBIJI

POKOJNI heroj iz Sutjeske, ime je dobio po maršalu Jugoslavije, Josipu Brozu. Članovi njegove porodice tvrde da je bio jedini čovek u Srbiji, kojem je pravo ime bilo Tito.

PAULINA CVILELA CEO DAN

DA životinje obično predosete nesreću, potvrdio je i slučaj kuce Pauline, ljubimice pokojnog Tita Novaka, koju je uz suprugu, sinove i motorić APN 4, voleo najviše na svetu. Na dan nesreće, kako su nam ukućani ispričali, Paulina je neprekidno cvilela i zavijala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)