IKONOPISAC HOĆE NA PSIHIJATRIJU: U Nišu odloženo suđenje Vladanu Grahovcu (27) optuženom za ubistvo Jelice Tatarovski (82)

D. ALIHODžIĆ

22. 12. 2020. u 08:00

KRIVIČNO veće Višeg suda u Nišu, koje vodi postupak protiv ikonopisca Vladana Grahovca (27) iz Raške, optuženog da je 1. septembra prošle godine ubio Jelicu Tatarovski (82) u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, odbilo je u ponedeljak predlog njegovog advokata da optuženi iz pritvorske jedinice niškog KPZ bude prebačen u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici.

ИКОНОПИСАЦ ХОЋЕ НА ПСИХИЈАТРИЈУ: У Нишу одложено суђење Владану Граховцу (27) оптуженом за убиство Јелице Татаровски (82)

Vladan Grahovac / Foto privatna arhiva

Predsednik veća, sudija Mirko Drašković nije prihvatio ni predlog da bude saslušan lekar zdravstvene ustanove u niškom zatvoru, koji bi navodno izneo razloge zbog čega je Grahovcu potrebno psihijatrijsko lečenje.

- Sud takve odluke donosi samo na osnovu izveštaja veštačenja stručnjaka medicinske struke. Takve odluke se ne donose na osnovu vašeg predloga. Ako vam je u pritvoru uskraćeno neko pravo, obratite se Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Ukoliko stručno lice ustanovi da imate zdravstvene i psihičke probleme, tada ćemo razmotriti takvu mogućnost - rekao je sudija Drašković.

Zbog izostanka specijaliste sudske medicine dr Radovana Karadžića, člana komisije Zavoda za sudsku medicinu, u ponedeljak nije odrađan pretres. Sledeći je zakazan za 29. januar.

Grahovac je poznavao Jelicu Tatarovski, jer je kao student živeo u istoj zgradi gde i ona. Tužilaštvo tvrdi da je nakon ubistva iz njenog stana ukrao 760 evra.

Tokom suđenja priznao je zločin i naveo da se kaje, ali se i pravdao da ima traume iz detinjstva, jer ga je, navodno, otac fizički i psihički zlostavljao kao i da ga je seksualno zlostavljao porodični prijatelj. Grahovac je nakon hapšenja bio upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde je nakon veštačenja utvrđeno da je "uračunljiv i sposoban da učestvuje sudskom postupku".

JELICI ČEKIĆEM RAZBIJENA GLAVA

GRAHOVCU se na teret stavlja da je Jelicu Tatarovski usmrtio nožem i čekićem, nakon čega je pobegao. Uhapšen je u jednom hostelu u centru Beograda četiri dana kasnije, zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamera u zgradi i DNK tragu koji je ostavio za sobom. Obdukcijom je utvrđeno da je nesrećna žena izbodena nožem, i to više od deset puta, kao i da joj je čekićem razbijena glava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)