DETALJI UŽASA KOD PETROVCA NA MLAVI: Dejan uzeo pištolj zbog korone, pa umalo da ubije suprugu i ćerku

Novosti online

17. 12. 2020. u 19:45

PUCNJAVA koja se u sredu uveče dogodila u selu Sibnica kod Petrovca na Mlavi, a do koje je navodno došlo zbog straha od korona virusa, zaprepastila je meštane, koji i za osumnjičenog Dejana M. (55) i za ranjenu Svetlanu B. (55) imaju samo reči hvale.

ДЕТАЉИ УЖАСА КОД ПЕТРОВЦА НА МЛАВИ: Дејан узео пиштољ због короне, па умало да убије супругу и ћерку

Foto: Fejsbuk

Dejan i Svetlana, koji su godinama u vezi, razboleli su se od korone i bili su u izolaciji, a Dejan je preksinoć, naoružan pištoljem, upao u njenu kuću i ranio je u šaku, a njenu ćerku (35) u ruku.

- I Dejana i Svetlanu poznajemo, oboje su divni, radni i pošteni ljudi. Godinama se zabavljaju, a Dejan je više živeo kod nje nego u svojoj porodičnoj kući - kaže komšija i nastavlja:

Foto: Fejsbuk

- Pre desetak dana su dobili kovid 19 i bili su u izolaciji, svako u svojoj kući. Dejan ima roditelje, koji su stari i bolesni. Priča se da se on plašio da njih ne zarazi virusom i da oni ne umru. Plašio se da ostane sam, jer mu dete iz prvog braka živi u inostranstvu.

Kako kaže komšija, čuo je da je upravo Dejanov strah za život roditelja, ali i čitava negativna atmosfera oko korona virusa doprinela tome da potegne oružje.

- Kažu da je on valjda krivio Svetlanu što su dobili tu koronu, jer se ona prva zarazila, pa prenela njemu - dodaje komšija.

Izvor kaže da se u sredu uveče u Svetlaninoj kući dogodila prava drama, koja se pukom srećom nije završila ubistvom.

- Upao je u kuću kroz prozor. Imao je pištolj, za koji je imao dozvolu samo da ga poseduje, a ne i da ga nosi. Kao furija je počeo da viče na Svetlanu - kaže izvor i dodaje:

- Ona se prepala i pobegla u drugi deo kuće, gde joj žive ćerka i zet, koji je zamenik komandira PS Žabari. Kod njih je u gostima bio i komandir, pa su svi pokušali da obuzdaju pomahnitalog Dejana. Kako izvor otkriva, dok su se rvali s Dejanom, pištolj je opalio.

- Metak je pogodio Svetlanu u šaku, a njenu ćerku je okrznuo. Tada su stigli šest policijskih vozila i Hitna pomoć - kaže izvor i dodaje da su ranjene majka i ćerka puštene na kućno lečenje.

Određeno zadržavanje

Više javno tužilaštvo u Požarevcu odredilo je zadržavanje do 48 sati Dejanu M. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo u pokušaju.

- Ovaj par do sada nije imao svađa niti problema. Nije bilo prijava za nasilje. Lepo su se slagali, pomagali jedno drugom - kaže izvor.

Komšije u selu Sibnica imanju samo reči hvale za Svetlanu.

- Žena je domaćica i sve je sama stvorila, stara se o celom domaćinstvu i bavi se poljoprivredom. Fina porodica, ima divnu ćerku i zeta, koji su joj podarili unučad. Odavno se razvela i svi smo znali da je u vezi sa Dejanom - kaže komšija.

Meštani Orljeva kod Petrovca na Mlavi, gde živi Dejan M. i njegovi roditelji, kažu da je uhapšeni uvek bio miran čovek.

- Oni su povučena porodica. Skoro im niko i ne dolazi u posetu. Dejan živi s bolesnim roditeljima, o kojima se stara. Iako se zabavlja sa Svetlanom, ona nikada nije dolazila ovamo. Dejan je pre Svetlane bio oženjen i ima odraslo dete - kaže meštanin.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)