DEMIROVSKI NE SME IZ SRBIJE: Viši sud produžio mere Makedoncu zbog opasnosti od bekstva

S. J. M.

08. 12. 2020. u 21:17

VIŠI sud u Beogradu produžio je u utorak mere zabrane napuštanja boravišta, oduzimanje pasoša i obavezno javljanje policiji državljaninu Severne Makedonije Šefćetu Demirovskom, osumnjičenom za davanje mita u istrazi o prodaji dokumentacije u vezi sa proizvodnjom oružja u kompaniji "Prvi partizan" iz Užica.

ДЕМИРОВСКИ НЕ СМЕ ИЗ СРБИЈЕ: Виши суд продужио мере Македонцу због опасности од бекства

Šefćet Demirovski

Sud nije odlučivao o novom predlogu njegove odbrane da mu ukine pomenute mere nakon polaganja jemstva od milion evra kao garanciju da neće pobeći, jer je, kako je ukazao, o tome već odlučivao 9. decembra prošle godine. Tada mu je sud ukinuo pritvor uz jemstvo od 200.000 evra i naložio mere koje su sada produžene.

Odbrana Demirovskog, koji je vlasnik PD "Ars grup" iz Skoplja je u više navrata podnosila predloge za jemstvo radi ukidanja mera, a prethodni je glasio na pola miliona evra. Iz suda je precizirano da su Demirovskom mere produžene, jer i dalje postoje razlozi koji ukazuju na opasnost od bekstva.

Demirovski je uhapšen u novembru 2019. zajedno sa još trojicom osumnjičenih, bivšim inženjerom u "Prvom partizanu" B. G., kao i dvojicom zaposlenih u toj užičkoj firmi N. I. i M. M. Oni se terete za zloupotrebu položaja odgovornog lica i primanje i davanje mita. Sumnja se da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju kompaniji "Prvi partizan" iz Užica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)