AGENT DEA RAZOTKRIO NARKODILERE: Detalji akcije "Dinastija" u kojoj su u Španiji uhapšena dvojica Srba

N. B.

02. 12. 2020. u 08:06

ŠESTORICA osumnjičenih za trgovinu narkoticima u španskoj Galiciji, među kojima su i dvojica Srba, N. D. (37) i P. P. (36), članovi "Balkanskog kartela", uhapšeni su zahvaljujući činjenici da se u redove pripadnika kriminalne grupe "poslastičari", infiltrirao agent DEA (Američke agencije za borbu protiv droge).

АГЕНТ ДЕА РАЗОТКРИО НАРКОДИЛЕРЕ: Детаљи акције Династија у којој су у Шпанији ухапшена двојица Срба

Foto Policija Španije

Tom prilikom na nekoliko lokacija, zaplenjeno je 560 kilograma kokaina, a sada je španska policija saopštila detalje ove akcije, kojoj su dali naziv "Dinastija".

Prema onome što je objavio sajt sa Pirinejskog poluostrva, El Correo Gallego, Srbi i Španci pohapšeni su prilikom pregovora o primopredaji narkotika.

- Lisice na ruke "poslastičarima" su stavljene u jednoj brvnari, gde je trebalo da se nađu sa dvojicom Srba - navodi se na sajtu.

AKCIJA Hapšenje osumnjičenih, Foto Policija Španije

 

- U planu je bilo da kokain do odredišta transportuju u pokvarenom automobilu, koji su natovarili na kamion šlep-službe. Prethodno su nekoliko nedelja praćeni, snimani su njihovi razgovori, a veliku pomoć u razotkrivanju, španski istražitelji su imali od američkog agenta, koji je nešto ranije uspeo da se ubaci u njihove redove, kao potencijalni kupac. Policija je na jednom kružnom toku presrela beli "BMV" u kojem su bili Srbi. Akcija je izvedena munjevito, tako da nisu imali vremena da reaguju.

GALICIJA KLjUČNA ZA UVOZ NARKOTIKA

"POSLASTIČARIMA" je prema raspoloživim podacima, prvobitno baza bila u regionu Salnes, da bi se kasnije prebacili u Ribadeo. Kako je saopšteno, pripadnici grupa sa Balkana učvrstili su kontakte sa "kolegama" iz Španije zbog povoljnog položaja galicijske obale, koja je jedna od ključnih tačaka za uvoz narkotika iz zemalja Južne Amerike u Evropu.

Za to vreme drugi deo policijskih snaga, upao je u kuću gde su N. D. i P. P. čekali prodavci, ne sluteći šta se događa. Pojedini paketi kokaina, kako je objavljeno bili su obeleženi grbom FK Mančester junajted. Ispred kuće, bilo je parkirano vozilo šlep-službe sa pokvarenim automobilom, u kojima su napravljene tajne pregrade za skrivanje droge. Operacija je isplanirana do najsitnijeg detalja i sve je završeno u kratkom roku. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)