SASLUŠANI ORGANIZATORI PROSTITUCIJE U ŠAPCU: Evo kako su se osumnjičeni za trgovinu ljudima branili pred tužiocem

A.DELIĆ

29. 11. 2020. u 16:32

ZBOG sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima, Višem javnom tužilaštvu u Šapcu danas su privedeni vlasnik kafane „Luna PP zvezda“ V.G. (57), njegova supruga E.G. (49), oboje iz Šapca, i njihov pomagač N.O. (41) iz Vladimiraca. Na saslušanju branili su se ćutanjem, a sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor.

САСЛУШАНИ ОРГАНИЗАТОРИ ПРОСТИТУЦИЈЕ У ШАПЦУ: Ево како су се осумњичени за трговину људима бранили пред тужиоцем

Foto A. Delić

Uhapšeni su u noći između petka i subote, kada je policija u njihovoj kafani u prigradskom naselju Majur, zatekla četiri devojke dok su pružale seksualne usluge trojici muškaraca. Na teret im se stavlja da su u dužem vremenskom periodu, koristeći teške prilike ženskih osoba, organizovali njihovu seksualnu eksploataciju u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, a preti im kazna od najmanje 5 godina zatvora.

Prilikom pretresa objekta pronađena je veća količina novca - 21.840 evra, 850 švajcarskih franaka, 2.080 dolara, 820 kuna, 700 konvertibilnih maraka i 42.000 dinara, što govori da je „promet“ bio više nego solidan.

Glavni organitazor posla, bila je vlasnikova supruga Stela, za koju meštani kažu da je Rumunka ili strankinja iz neke od bivših sovjetskih republika, te da se u Šapcu, navodno, obrela istim poslom, kao i devojke koje je regrutovala. Pored toga što je pronalazila žene raspoložene za brzu zaradu, Stela je brinula o njihovom zdravlju, ishrani, odevanju.

U Šapcu su sve oči uprte u ovaj slučaj, a na društvenim mrežama nakon hapšenja pljuštali su komentari o tome ko su navodni „konzumenti“ usluga. Pominjani su ugledni šabački domaćini, kao i ljudi iz javnog i privrednog života, a Šapčani komentarišu da u „Lunu PP zvezdu“, koja je ranije bila prepoznatljiva pod imenom „Zlatna greda“, sigurno nije išla sirotinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili