I ALAJBEGOVIĆ NA METI NOVOG KLANA? Bivši vođa Partizanovih navijača izrešetan treći put ove godine, lekari se bore za njegov život

Z. U.

04. 11. 2020. u 20:18

LEKARI Urgentnog centra bore se za život Nenada Alajbegovića Alibega (40), nekadašnjeg vođe Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koji je teško ranjen sinoć u Novom Beogradu.

И АЛАЈБЕГОВИЋ НА МЕТИ НОВОГ КЛАНА? Бивши вођа Партизанових навијача изрешетан трећи пут ове године, лекари се боре за његов живот

Foto privatna arhiva

Ovo je treći oružani napad na Alajbegovića, samo ove godine, a sumnja se da se iza svih pucnjava kriju pripadnici nove kriminalne grupe, koja mesecima unazad teroriše Beograd, ali i okolne gradove.

Na mestu događaja, u Ulici maršala Tolbuhina, policija je tokom uviđaja pronašla šest čaura. On je do bolnice prebačen taksijem i odmah je operisan.

Do sada je na ovog nekadašnjeg navijača pucano najmanje pet puta. Ove godine preživeo je tri pokušaja likvidacije. Krajem januara pogođen je hicima u stomak. Posle operacije brzo se oporavio. I u junu se našao na meti zasad nepoznatih napadača. Ranjen je u nogu. Sinoć, zadobio je povrede grudi i donjih ekstremiteta.

UVIĐAJ Mesto gde je pucano na Nenada Alajbegovića, Foto P. Milošević

Prvi pokušaj ubistva Alajbegović je preživeo pre tačno deset godina. Jula 2010. napravljena mu je sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao u Novom Beogradu. U njega je tada pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila. Prošle godine "sačekuša" mu je spremljena na kružnom toku, pucano je iz kola u pokretu, ali je uspeo da pobegne.

Najinteresantniji napad na njega, međutim, odigrao se januara ove godine i to u trenutku dok je stajao na ulici i pričao sa Aleksandrom Halabrinom (26). U jednom trenutku pojavio se mladić i pozvao bivšeg vođu navijača. Kada je ovaj krenuo ka njemu, sakriven iza automobila iskočio je drugi mladić i zapucao. Alajbegović je tada pogođen u gornji deo stomaka.

Halabrin, mladić iz vojvođanskog sela Janošik, nedaleko od Plandišta, smestio je Alibega u svoj auto i odvezao ga do Urgentnog centra. U bolnicu je stigao u teškom stanju, sa povredama opasnim po život, ali je uspeo da se izvuče.

- Ni u jednom slučaju Alajbegović nije hteo da kaže ko je pucao na njega, odnosno od koga mu preti opasnost - navodi izvor "Novosti" iz istrage. - Operativna saznanja, međutim, govore da je u sukobu sa vođama nove beogradske kriminalne grupe, povezane sa "kavačkim klanom", odnosno nekim od čelnika te kotorske ekipe.

Alibegović je ranije bio vođa "Zabranjenih", ali u poslednje vreme nije bio aktivan na južnoj tribini. Ipak, sukobio se, navodno, oko drugih poslova kojima se bave navijačke grupe, pa se tu i traži uzrok napada na njega. U svom policijskom dosijeu ima više od 60 krivičnih prijava, a nekoliko puta je i osuđivan.

HALABRIN

UBISTVO Aleksandra Halabrina (26), bliskog druga Alajbegovića, i dalje je misterija. On je nestao marta ove godine, a telo je pronađeno sredinom maja u okolini Sopota. On je bio zakopan na jednoj livadi, a tokom obdukcije je utvrđeno da mu je pucano u glavu. Policija mesecima istražuje da li je Halabrinova smrt povezana sa Alajbegovićem, odnosno da li se iza svega kriju isti motivi kao i u slučaju napada na nekadašnjeg vođu "Zabranjenih".

Tri puta je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora zbog nanošenja teških povreda, posedovanja oružja i privrednog kriminala. Zatim je 2015. uhapšen u Banjaluci, gde se krio od policije zbog razbojništva. Prilikom pretresa njegovog štek stana pronađeno je 800 tableta ekstazija i manja količina marihuane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)