ODUZETO SKORO TRI TONE DROGE: Akcije crnogorske policije u Podgorici i Baru

S. Đ.

04. 11. 2020. u 09:03

ОДУЗЕТО СКОРО ТРИ ТОНЕ ДРОГЕ: Акције црногорске полиције у Подгорици и Бару

Foto MUP

SKORO tri tone marihuane, zaplenjene su u akcijama koje su u poslednja dva dana izvedene u Podgorici i Baru.

Prema prvim procenama, više od dve tone pronađene su u kamionu albanskih registarskih oznaka, koji je juče u Crnu Goru ušao preko graničnog prelaza Božaj. Lisice na ruke stavljene su vozaču kamiona E. C. (40), koji je prevozio marihuanu skrivenu među paketima s voćem i povrćem. Istražitelji, koji su ovu akciju planirali mesecima, sada ispituju kome je droga bila namenjena.

U međuvremenu, policija je uhapsila i Nikolu Koljčevića (64) iz Podgorice, koji se tereti da je na svom imanju na Kakarickoj gori imao plantažu marihuane. Sumnja se da je on izazvao požar na delu svoje parcele kako bi uništio veći deo zasada, ali je 226 stabljika marihuane ostalo neoštećeno.

Osim ove dve akcije, dan ranije jednu su izveli pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i pripadnici barske policije, koji su uhapsili Ulcinjanina S. U. (25). Pretresom njegovog vozila pronađeno je 107 kilograma marihuane.

Akcija je izvedena u tunelu Sozina, a iz policije je saopšteno da je hapšenjem ovog Ulcinjanina presečena krijumčarska ruta koja vodi iz Albanije preko Crne Gore ka Bosni i Hercegovina, Hrvatskoj i dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)