SUĐENJE ZA PRETNJE VUČIĆU: Majka Miloševa objasnila odakle mu meci, svedočio i veštak psihijatar

S. J. M.

13. 10. 2020. u 17:23

NA SUĐENjU Draganu Miloševu, zbog ugrožavanja bezbednsti Aleksandra Vučića putem pretnji preko "Tvitera", u Višem sudu danas je svedočio zamenik šefa obezbeđenja predsednika Republike Zlatko Čotrić.

СУЂЕЊЕ ЗА ПРЕТЊЕ ВУЧИЋУ: Мајка Милошева објаснила одакле му меци, сведочио и вештак психијатар

Hapšenje Miloševa / Foto MUP

On je ispričao da ova služba uvek bude obaveštena kad se pojave tvitovi takve sadržine.

- Postoji procedura po kojoj se u takvim situacijama postupa, ali ona je državna tajna i o tome ne mogu da govorim - rekao je Čotrić, navodeći da on nije predsedniku Vučiću preneo navode iz tvitova Miloševa.

Osim njega u utorak su svedočile majka i sestra optuženog. Majka je kazala da su dva metka za čije se držanje Milošev takođe tereti ostala od njenog oca i da je njen muž posle smrti dede raspremajući njegove stvari te puščane metke doneo u stan kao uspomenu.

Majka je tvrdila i da Dragan Milošev već dve godine ne pije, dok je njegova sestra izjavila da ona ne živi sa njim i da ne zna da li pije ili ne.

Iz Instituta za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj poslali su sudu izveštaj da je Milošev lečenje od alkoholizma završio krajem prošle godine. Međutim, veštak psihijatar Stanislav Mišković, koji je u utorak takođe svedočio, smatra da on treba da nastavi da se leči.

Milošev je početkom maja na "Tviteru" napisao da treba "ubiti Vučića", a kad je policija ušla u stan da ga privede, pronašli su i dva metka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)