OBRT U POSTUPKU ZA MASAKR U JABUKOVCU: Koje dokaze je sud ocenio kontradiktornim

S. M. J. - V. Đ.

12. 10. 2020. u 22:00

VIŠI sud u Negotinu odbacio je optužnicu protiv Maje Bađikić (26), iz negotinskog sela Dupljane, koja se teretila da je zajedno sa Davorom Pernićem (35), iz Jabukovca, na salašu u zaseoku Velja Vratne između 7. i 9. avgusta prošle godine hicima iz vatrenog oružja ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

ОБРТ У ПОСТУПКУ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Које доказе је суд оценио контрадикторним

Kuća Kazimirovića u Jabukovcu i Maja Bađikić

- Po obrazloženju Višeg suda, naši dokazi su kontradiktorni, iako je nedvosmisleno ustanovljeno da je četvoro ljudi ubijeno hicima iz dva oružja, kao i da su nedaleko od mesta zločina pronađeni opušci od cigareta, na kojima je pronađen DNK Maje Bađikić - kažu u negotinskom Višem javnom tužilaštvu. - Na ovu odluku žalili smo se Apelacionom sudu u Nišu. Očekujemo da će optužnica biti prihvaćena, baš kao i da će Bađikićeva ponovo biti uhapšena.

U VJT kažu da, nakon što je Viši sud već jednom vratio optužnicu, a potom i ukinuo deo kojim se tereti Maja Bađikić, ukoliko Apelacioni sud uvaži njihove argumente, suđenje za ovaj masakr najverovatnije neće biti održano u Negotinu, već u Višem sudu u Zaječaru.

Tužilaštvo je teretilo Bađikićevu da je ubila Draganu Jozeljić, a zajedno sa Pernićem i Raju Kazimirovića. Davoru se na teret stavljaju i ubistva Dragice Kazimirović i Ljubinke Oprikić.

Viši sud u Negotinu je, posle podizanja prve optužnice protiv Pernića i Bađikićeve za teško ubistvo, od Višeg javnog tužilaštva u tom gradu zatražio dopunu istrage da bi se ustanovio tačan datum kada je masakr počinjen.

- Po dopunskom veštačenju, ustanovljeno je da se zločin mogao dogoditi između 7. i 9. avgusta prošle godine. U početku se pominjao samo 7. avgust, ali su veštačenja bacila potpuno novu sliku na masakr - navode naši sagovornici iz istrage.

MAJA: NISAM BILA NA IMANjU

MAJA Bađikić je, za "Novosti", kazala da na imanju Kazimirovića nikada nije bila:

- Imam alibi da nisam bila na tom mestu, zbog čega je moj branilac i tražio da se protiv mene postupak obustavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)