SUĐENJE ZA MASAKR U JABUKOVCU: Apelacioni sud u Nišu uvažio žalbu, ponovo se razmatra pritvor za Maju

S. M. J. - V. Đ.

04. 09. 2020. u 08:24

NAKON što je Viši sud u Negotinu odbio predlog nadležnog tužilaštva da se Maja Bađikić (26), iz Dupljana, ponovo uhapsi, Više javno tužilaštvo je žalbu na tu odluku uputilo Apelacionom sudu u Nišu, koji je Višem sudu naložio da ponovo pokrene postupak i razmotri razloge zbog kojih se traži da joj se ponovo odredi pritvor.

СУЂЕЊЕ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Апелациони суд у Нишу уважио жалбу, поново се разматра притвор за Мају

Kuća u kojoj su živeli Kazimirovići / Foto S. M.Jovanović

Bađikićeva se tereti da je u saizvršilaštvu sa Davorom Pernićem (35) iz Jabukovca, prošle godine u zaseoku Velja Vratna, nedaleko od Jabukovca, hicima iz vatrenog oružja ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

- Na osnovu novih dokaza, od Višeg suda zatražili smo da se Maja Bađikić ponovo privede - kažu u VJT. - Tu meru smo tražili i zbog uznemirenja javnosti, ali je Viši sud taj predlog odbio. Zato smo se žalili Apelacionom sudu, jer bi u roku od mesec dana ta optužnica trebalo da bude - potvrđena. A, odgovora, do juče, nije bilo.

U Tužilaštvu kažu da se Bađikićeva tereti da je ubila Draganu Jozeljić, a zajedno sa Pernićem i Raju Kazimirovića. Davoru se na teret stavljaju i ubistva Dragice Kazimirović i Ljubinke Oprikić.

- Po nama, samo je taj podatak, budući da je Bađikićeva optužena za teško ubistvo u saizvršilaštvu, za šta je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora, dovoljan da se njoj odredi pritvor - naglašavaju u VJT. - Pored toga, izjavama u medijima, ona je uznemirila javnost, ali i narušila pretpostavku nevinosti Davora Pernića.

POLICAJAC U KUĆNOM ZATVORU

MILjAN Nj.(42), forenzički tehničar Policijske stanice u Negotinu, priznao je da je iz sefa ukrao novac, koji je pronađen na salašu Valja Vratne, nakon zločina, pa je pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

- On je priznao da je iz sefa, zbog privatnih problema, ukrao torbu u kojoj je bilo 8.040 evra i 256.000 dinara - potvrđeno je "Novostima". - Sa Tužilaštvom u Negotinu Miljan Nj. je zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je prihvatio sud i na osnovu njega doneo pravosnažnu presudu.

Miljan Nj. je ukradeni novac vratio, a nakon izricanja presude prestao mu je i radni odnos u MUP Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu