NESREĆA U LESKOVCU: Povređeni suvozač preminuo u bolnici

Игор Митић
Igor Mitić

21. 09. 2020. u 13:54

OSNOVNO javno tužilaštvo u Leskovcu potvrdilo je da je odredilo zadržavanje jedne osobe zbog postojanja osnova sumnje da je, u nesreći koja se u subotu dogodila u leskovakom selu Stupnica, počinila teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

НЕСРЕЋА У ЛЕСКОВЦУ: Повређени сувозач преминуо у болници

Foto: I. Mitić

U saopštenju se navodi da je u ovoj nesreći jedna osoba zadobila teške telesne povrede usled kojih je preminula, a da nadležni u ovom tužilaštvu, u saradnji sa Policijskom upravom u Leskovcu, preduzimaju mere i radnje radi utvrđivanja svih bitnih činjenica konkretnog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, ispituju se okolnosti da li je osumnjičeni tridesettrogodišnji vozač iz Vlasotinca pokušao da prikrije da je u saobraćajnoj nesreći povredio svog tridesetdevetogodišnjeg suvozača, iz jednog sela u opštini Gadžin Han, a navodno se proverava i to da li mu je u prikrivanju krivičnog dela neko pomogao.

Povređeni čovek je u nedelju preminuo u Kliničkom centru u Nišu gde je transportovan iz leskovačke Opšte bolnice, a vozaču se na teret stavlja osnova sumnje za delo koje se zakonom kažnjava jednom do osam godina zatvora.

Sumnja se da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta kada je njegov suvozač zadobio teške telesne povrede opasne po život. Vozač je potom, prema nezvaničnim saznanjima, povređenog saputnika izvukao na put, zaustavio vozilo koje je naišlo i njime ga odvezao do Opšte bolnice u Leskovcu.

Međutim, lekarima je navodno rekao da je pacijent povrede zadobio padom sa terase. Proveravaju se i sumnje koje se odnose na to da se vozač, posle svega, vratio na mesto saobraćajne nesreće i da je, uz pomoć dve, za sada neidentifikovane, osobe svoje vozilo izvukao na put i odvezao ga do jednog vlasotinačkog sela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna