DARKO HICIMA LIKVIDIRAO MILOŠA (25) ISPRED KUĆE: Osumnjičeni za ubistvo Radojkovića - Sve mi je podmetnuto, nisam kriv

J. ĆOSIN

07. 09. 2020. u 23:41

NISAM kriv, dokazi su mi podmetnuti. Nemam ništa sa ubistvom i ne razumem čemu sve ovo.

ДАРКО ХИЦИМА ЛИКВИДИРАО МИЛОША (25) ИСПРЕД КУЋЕ: Осумњичени за убиство Радојковића - Све ми је подметнуто, нисам крив

Foto J.Ć./Fejsbuk

Ovako se pred Višim sudom u Nišu danas branio Darko Mitić (33), optužen da je 20. novembra prošle godine u naselju Beverli hils, hicima iz vatrenog oružja iz bezobzirne osvete usmrtio Miloša Radojkovića (25) iz Tešice.

Optuženi Nišlija je u potpunosti odbacio optužnicu. Odbio je i da odgovara na pitanja sudije, tužilaštva i advokata, jer mu, kako je kazao, u pritvoru nije omogućeno da adekvatno pripremi odbranu, budući da su pritvorenicima zbog virusa korona zabranjeni neposredni kontakti.

- Želim da mi se omoguće priprema odbrane neposrednim kontaktom sa advokatima i poverljiv razgovor. Predmet je obiman i ne mogu da pregledam dokumenta kroz staklo i rešetke - izričit je bio Darko koga brane tri advokata.

On se tereti da je prošle godine sačekao Miloša ispred porodične kuće u kojoj je živeo sa tada trudnom, nevenčanom suprugom i trogodišnjom ćerkom i na njega iz pištolja CZ M-99 kalibra devet milimetara, iz neposredne blizine, ispalio 12 metaka od kojih je 10 pogodilo žrtvu.

Nakon što se Darko izjasnio o krivici i odbio da odgovara na pitanja, saslušana je Miljana Ivanović, Radojkovićeva supruga sa kojom ima dvoje dece. Ona je rekla da joj je ubistvo supruga najteži udarac u životu, da je zbog svega jedva iznela trudnoću do kraja, a da starije dete ima psihičke posledice jer je sa prozora gledalo kako otac pada na zemlju.

Ivanovićeva je pred sudom ostala pri ranijem iskazu iz tužilaštva u kojem je navela da su se Miloš i Darko poznavali nekoliko godina, da su se družili, ali da su kasnije odnosi zahladili, te da ju je Darko pozvao nakon što mu je na dan svadbe zapaljen automobil zbog čega je ubrzo Miloš bio uhapšen.

Foto J.Ć./Fejsbuk

OPTUŽEN Darko Mitić

                                                                                               

Ona se u iskazu osvrnula i na kobni dan i trenutak kada su se začuli hici:

- Zatekla sam ga kako leži na stomaku u garaži. Opipala sam mu puls, još je bio živ. Ušla sam u kuću i pozvla Hitnu pomoć, ćerka je vrištala. Trčala sam od nje do Miloša, sve do dolaska lekara, ali nažalost, on je preminuo - rekla je Ivanovićeva.

MOTIV PALJENJE AUTOMOBILA?


SUMNJA se da je motiv ubistva to što je Radojković na dan svadbe Darka M, 28. juna prošle godine zapalio "mercedes" koji je vlasništvo njegove supruge i lako zapaljivom tečnošću polio Darkov "golf 7". Zbog toga je niška policija podnela krivičnu prijavu protiv Radojkovića. Potom je pokrenut i krivični postupak pred Osnovnim sudom u Nišu po optužnom predlogu koji je podnelo Osnovno javno tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)