I MAJA PUCALA: Masakr u Jabukovcu počinile dve osobe

S. M. J.- V. Đ.

07. 08. 2020. u 22:04

VIŠE javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je danas novu optužnicu zbog teškog ubistva u saizvršilaštvu protiv Davora Pernića (35), iz Jabukovca, i Maje Bađikić (26), iz Dupljana, zbog sumnje da su između 7. i 9. avgusta prošle godine u zaseoku Valja Vratne, nedaleko od Jabukovca, hicima iz vatrenog oružja ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru LJubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

И МАЈА ПУЦАЛА: Масакр у Јабуковцу починиле две особе

Foto S.M.J.

Ovo je, za "Novosti", potvrdio Radoslav Nedeljković, zamenik u negotinskom Višem javnom tužilaštvu.

- Na osnovu novih dokaza, od Višeg suda ćemo ponovo zatražiti da se Maja Bađikić uhapsi - kazao nam je Nedeljković.

- Ona se tereti da je ubila Draganu Jozeljić, a zajedno sa Pernićem i Raju Kazimirovića. Davoru se na teret stavljaju i ubistva Dragice Kazimirović i LJubinke Oprikić.

Viši sud u Negotinu je, posle podizanja prve optužnice protiv Pernića i Bađikićeve za teško ubistvo, od Višeg javnog tužilaštva u tom gradu zatražio dopunu istrage s ciljem da se ustanovi tačan datum kada je masakr počinjen.

DOKAZI Davor Pernić, Foto privatna arhiva

- Po dopunskom veštačenju, ustanovljeno je da se zločin mogao odigrati između 7. i 9. avgusta prošle godine - navode u istrazi za naš list. - U početku se kao datum zločina striktno pominjao 7. avgust, ali sada ovo veštačenje baca potpuno novu sliku na masakr.

Maja Bađikić je, u ekskluzivnoj izjavi "Novostima", kazala da na imanju Kazimirovića nikada nije bila.

VEŠTACI O TRAGOVIMA NA OPUŠCIMA

VIŠI sud je tražio i da se veštaci izjasne da li DNK tragovi Bađikićeve, koji su pronađeni pola godine posle ubistva nedaleko od mesta zločina, mogu toliko dugo da ostanu na opušcima koji su bili izloženi različitim vremenskim uslovima.

- Veštaci nisu mogli da se izjasne o starosti opušaka, ali je nedvosmisleno dokazano da biološki tragovi na njima pripadaju Maji Bađikić - kaže Nedeljković. - Ukoliko se oglase krivim, osumnjičenima preti i do 40 godina zatvora.

Maja Bađikić, Foto S.M.J.

- Imam alibi da nisam bila na tom mestu, zbog čega je moj branilac i tražio da se protiv mene postupak obustavi - kazala nam je ona.

U VJT, međutim, kažu da "iako ima alibi za 7. i 8. avgust, a imajući u vidu da se kao datum zločina ne isključuje ni 9. avgust, kada je Bađikićeva bila u Jabukovcu, ona će imati priliku da to objasni tokom suđenja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)