Ubio nekadašnjeg gimnastičara i uzeo novac: Zlatko Kavički će provesti dve decenije u zatvoru

S. KOSTIĆ

16. 06. 2020. u 21:14

ZLATKO Kavički (50) iz Stare Pazove osuđen je u utorak prvostepenom presudom u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici na 20 godina zatvora, zbog ubistva Andrije Klinke (82), nekadašnjeg gimnastičara kluba Partizan, od koga je zatim, kako se tvrdi, uzeo novac.

Убио некадашњег гимнастичара и узео новац: Златко Кавички ће провести две деценије у затвору

Foto: Arhiva Novosti

Zločin koji se dogodio 7. decembra 2018. godine u Ulici Jana Kolara 68 u Staroj Pazovi, gde je Andrija živeo sam, otkriven je tri dana kasnije. Kavički je uhapšen nakon pet dana, pošto je za njim Interpolova kancelarija u Beogradu raspisala poternicu. Lisice na ruke stavljene su mu na području Teslića u Republici Srpskoj, gde ga je taksi odvezao nakon izvršenog krivičnog dela.

Tokom suđenja Kavički je negirao da je počinio zločin, tvrdeći da je Klinku video samo nekoliko puta u životu.

- Nikada se nisam potukao, a kamoli nekoga ubio. Nisam kriv i nemam nikakve veze sa ovim slučajem, njegovu familiju mogu slobodno da pogledam u oči - rekao je u svojoj završnoj reči Kavički, a onda se osvrnuo na dane koje provodi u pritvoru, žaleći se kako mu je majka bolesna.

Suđenje koje je pratila i rodbina pokojnog Klinke, s druge strane pobija njegove navode da nije poznavao Andriju. Oni su istakli da je Zlatkova majka povremeno spremala kuću ubijenog, te da je zato i znao da starac ima novac.

- Moj brat je ubijen iz koristoljublja, koliko novca je Kavički tada uzeo ne možemo da utvrdimo i najverovatnije nikada i nećemo - rekla je za "Novosti" Andrijina sestra koja je pratila suđenje.

Prema onome što je utvrđeno tokom istrage, ali i prema nalazu veštaka, starac je udaren dva puta metalnom šipkom po glavi. Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta. Kavički je pokušao da se otarasi oružja, te je šipku bacio u drugu ulicu, ali ju je policija pronašla kao krucijalni dokaz. Nakon ubistva Kavički se odvezao u Republiku Srpsku, a izjavom taksiste, koji ga je vozio, kao i veštačenjem novca, utvrđeno je da je račun platio parama koje je ukrao.

ISPLANIRANO

TOKOM suđenja došlo se do saznanja da je Kavički planirao ubistvo Klinke - tvrdio je zastupnik oštećenih. Pre nego što će počiniti krivično delo, on se dogovorio sa taksistom da ga vozi u Bosnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)