„NOVOSTI“ SAZNAJU: Supružnici preminulu usled pada, u organizmu alkohol i lekovi - Poznati rezultati obgdukcije Martine i Lava

Lj.P.

18. 04. 2024. u 08:58

U TELIMA Lava P. S. (25) i njegove dve godine mlađe supruge Martine P. S. pronađeno je da su imali alkohola u organizmu. Iz zapisnika o hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka koji su uzeti od njih dvoje, proizilazi da je kod oboje, pored alkohola, u organizmu pronađeno i prisustvo lekova protiv bolova, povišene telesne temperature i kašlja, kao i njihovih metavolita.

„НОВОСТИ“ САЗНАЈУ: Супружници преминулу услед пада, у организму алкохол и лекови - Познати резултати обгдукције Мартине и Лава

FOTO:Lj.P.

To za „Novosti“ navode u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, i dodaju da iz dostavljenih zapisnika o obdukciji tela pokojnih L. P. S. i M. P. S., proizilazi da su oboje preminuli zbog povreda koje su zadobili usled pada sa visine.

Bračni par je, podsetimo, 1. marta uveče, skočivši sa solitera u Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman 2, izvršio samoubistvo. Prethodno su, kako se sumnja, usmrtili dvojicu svojih sinova starih godinu i tri godine.

Dosadašnji rezultati obdukcije i toksikoloških analiza tela dvojice dečaka pokazali su da je u telima mališana bilo i etanola koji bi mogao da bude uzrok smrti, a ne neki pesticidi.

Prvi toksikološki rezultati su, kako smo ranije objavili, pokazali da u telima dece postoje određene supstance koje su mogle dovesti do njihove smrti, ali su dodatne analize nastavljene jer nije utvrđeno da li je smrt dece prouzrokovana slučajno ili namerno.

- Ipak, sve supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana – saznajemo od izvora upoznatog iz istrage koja je još uvek u toku.

Ono što se za sada sigurno zna da deca nisu preminula usled nasilne smrti i da u ovom zločinu nije učestvovala treća osoba, ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio otac, odnosno majka. Na telima dece u kući u Petrovaradinu, gde je par živeo, nije bilo vidljivih povreda, niti krvi, a na stolu je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađena flaša sa nekom supstancom.

Martina i Lav su, držeći se za ruke, zajedno skočili sa 17 sprata solitera u Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman, a nakon što je utvrđen njihov identitet, sutradan, 2. marta, u kući u Petrovaradinu gde su živeli kao podstanari pronađena su beživotna tela njihovih dvojice sinova.

U kući su pronađeni određeni egipatski simboli, a na stolu papir sa molitvom satani, pa se utvrđuje da li je reč o okultizmu i da li su eventualno pripadali nekom religijskom kultu. Istraga se vodi i u tom pravcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama