NAPADNUTI PORESKI INSPEKTORI U POŽEGI: Jednom od njih slomljen kuk

Novosti Onlajn

31. 10. 2023. u 15:42

U POSTUPKU kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnog uređaja, kod poreskog obveznika I.Z., vlasnice trgovačke radnje i autoperionice iz Požege, danas oko 12 časova je došlo do fizičkog napada na poreske inspektore.

НАПАДНУТИ ПОРЕСКИ ИНСПЕКТОРИ У ПОЖЕГИ: Једном од њих сломљен кук

Foto: Novosti

Napadnuti su inspektori N.M. i D.G. jer su, kako mediji prenose, u postupku kontrole utvrđene nepravilnosti.

Kako se navodi, suprug poreskog obveznika kod koga je vršena kontrola naneo je poreskom inspektoru N.M. teške telesne povrede (prelom ruke i kuka), pa je inspektor hitno prevezen u bolnicu u Užicu, gde je u toku operacija.

Povodom ovog nemilog događaja oglasio i ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Siniša Mali koji je oštro osudio napad na poreske inspektore.

- Najoštrije osuđujem ovaj nasilnički čin prema poreskom inspektoru koji je samo radio svoj posao, u interesu svih građana Srbije. Poreski inspektori su jako važni u sistemu javnih finansija, a rad poreskih inspektora ne sme biti ni na koji način ugrožen - rekao je ministar i dodao:

- Povređenima želim brz oporavak, a privrednici moraju, svi do jednog, da poštuju zakone i propise naše zemlje i ne ometaju rad inspektora, a kamoli da ih fizički ugrožavaju.

BONUS VIDEO: Sramni kadrovi - Nasilje opozicije

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)