PUSTILA GA NA USLOVNI OTPUST ZBOG ODMORA NA ZLATIBORU! Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu!

Novosti online

19. 10. 2023. u 15:29

PO nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa BIA i SBPOK danas je lišena slobode D. Ž., predsednica Višeg suda u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

ПУСТИЛА ГА НА УСЛОВНИ ОТПУСТ ЗБОГ ОДМОРА НА ЗЛАТИБОРУ! Ухапшена председница Вишег суда у Нишу!

Viši sud u Nišu, Foto V. T.

Naime, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R. M., kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R. M. da bi za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru, čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom, prenosi Blic.

Postoje osnovi sumnje da je vaučer u hotelu uplaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin osuđenog R. M., B. M., dok je osuđeni R. M. bivši direktor i odgovorno lice.

Naime, osumnjičena je iskoristila svoj službeni položaj i predmet za koji je najpre bio zadužen jedan sudija tog suda, izmenila dokumentaciju i zadužila da postupa na drugog sudiju, a potom istog dana i na trećeg sudiju koji godišnjim rasporedom poslova u Višem sudu u Nišu nije bio raspoređen da postupa u predmetima u kojima se odlučuje o molbama za uslovni otpust, niti u koruptivnim predmetima, već u predmetima maloletnika i predmetima prvostepenog krivičnog postupka – opšta krivica, a sve u cilju ubrzavanja postupanja i donošenja pozitivne odluke o puštanju na uslovni otpust.

Osumnjičena D. Ž. je po prethodnom dogovoru i obećanju osuđenom R. M. postupila i usvojila molbu.

Visoki savet sudstva je danas održao sednicu i doneo odluku o ukidanju imuniteta D. Ž., odnosno odobrio njeno lišenje slobode.

U toku su pretresi.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičenu uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti saslušana.

(Blic.rs)

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!