BRAJAN VOLŠ SE NIJE POJAVIO NA SASLUŠANJU: NJegovi advokati tražili od sudije jednu stvar

Novosti online

27. 07. 2023. u 09:45

BRAJAN Volš iz Masačusetsa, optužen za ubistvo svoje supruge Ane Volš, poreklom iz Srbije, imao je u utorak saslušanje u federalnom sudu u slučaju koji se protiv njega vodi u vezi sa prevarom oko umetničkih slika. Taj slučaj prethodio je nestanku i ubistvu Ane, koje se dogodilo u januaru ove godine.

БРАЈАН ВОЛШ СЕ НИЈЕ ПОЈАВИО НА САСЛУШАЊУ: Његови адвокати тражили од судије једну ствар

Foto: Fejsbuk/anawalshe

Volš je optužen za ubistvo prvog stepena, ometanje policijske istrage i nepravilno prenošenje ljudskog tela. Optužen je da je ubio svoju suprugu, raskomadao njeno telo i rešio se ostataka. Rekao je da nije kriv i zadržan je bez kaucije.

Pre toga, bio je upleten u slučaj umetničke prevare u kojem se izjasnio krivim za prevaru i druge federalne optužbe koje uključuju lažne slike Endija Vorhola. Prema sudskim dokumentima, Volš je fotografisao autentične slike Endija Vorhola i koristio fotografije za prodaju replika na Ibeju.

Volš nije prisustvovao saslušanju u utorak, prenosi En-Bi-Si Boston.

Na sudu u utorak obe strane su se složile da im je potrebno još vremena da razrade sporazum jer su nove optužbe protiv Volša zakomplikovale slučaj.

Sudija im je dao rok do oktobra.

Slučaj je počeo 2016. godine kada je kupac video dve slike Vorhola na Ibeju. Prema tužiocima, lista je uključivala fotografije pečata za potvrdu autentičnosti. Kupac se dogovorio da te slike, deo serije "Senke", kupi za 80.000 dolara. Međutim, nakon što je njegov pomoćnik preuzeo slike, kupac je otkrio da nema markica za potvrdu autentičnosti i da platno izgleda novo. Ovo je na kraju dovelo do istrage FBI.

Brajan Volš je dobio pristup slikama rekavši prijatelju, koji je bio zakonski vlasnik slika, da može da ih proda po dobroj ceni. Međutim, prijatelj je rekao istražiteljima da, nakon što je Brajan Volš uzeo slike, više nije mogao da stupi u kontakt sa njim.

Uhapšen je 2018. godine. Na kraju se izjasnio krivim po jednoj tački za prevaru, međudržavni prevoz za šemu prevare, posedovanje konvertovane robe i nezakonite novčane transakcije.

Sledeće saslušanje u ovom slučaju zakazano je za 5. oktobar.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U VRČINU: Mesto tragedije na kom je voz udario automobil, dvoje poginulo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu