KOMŠIJE ISPRIČALE STRAŠNE DETALJE: Ovako je srpski par osumnjičen za ubistvo ćerke reagovao kada je devojčica proglašena mrtvom

Novosti online

07. 06. 2023. u 11:05

U NOĆI kada je pronađeno telo trogodišnje devojčice u stanu srpskog para u Švajcarskoj, otac i maćeha su mirno stajali ispred vrata dok je policija vršila uviđaj, pišu švajcarski mediji.

КОМШИЈЕ ИСПРИЧАЛЕ СТРАШНЕ ДЕТАЉЕ: Овако је српски пар осумњичен за убиство ћерке реаговао када је девојчица проглашена мртвом

Foto: Društvene mreže

Hitna pomoć došla je u petak uveče u stan dvoje srpskih državljana, a nakon poziva da je devojčica prestala da diše.

Lekari su dali sve od sebe da ožive dete, ali devojčici nije bilo spasa. Ubrzo je proglašena mrtvom. Obdukcijom je ustanovljeno da je dete preminulo od povreda, koje je najverovatnije dobilo prilikom fizičkog zlostavljanja.

Kako se zaključuje u izveštaju, koji je objavljen u ponedeljak, nema naznaka da se dete ugušilo hranom ili igračkom, a na telu devojčice uočene su brojne povrede, najverovatnije nanete udarcima.

Komšije kažu da su osumnjičeni otac i maćeha bili mirni kada su saznali da je devojčica mrtva.

- Stajali su ispred. Nisu plakali, ali su delovali šokirano. Sutra je policija došla i privela ih - rekla je jedna od komšinica.

Dodaju i da se par sa troje dece, dva dečaka i devojčicom, pre dva meseca doselio u zgradu, te da su delovali kao srećna porodica i da su bili vrlo ljubazni.

Baka i deka devojčice tvrde da su za postojanje unuke saznali tek prošle godine. Navode da je njihov sin dobio dete u vanbračnoj vezi, te da je devojčica završila u hraniteljskoj porodici jer se biološka majka nije brinula o njoj.

- Majka nije brinula u njoj, a dete je povređeno prilikom boravka u hraniteljskoj porodici, zbog čega je odvedena u bolnicu. Tada je sin odlučio da je uzme kod sebe. Kod sina i snaje je došla jesenas. Maćeha ju je prihvatila kao da je njena - tvrdi baka devojčice.

Oni kažu da su za smrt unuke saznali tek iz medija. Ističu i da ne znaju gde su odvedeni dečaci nakon tragedije.

- Vlasti kažu da su na bezbednom, na neutralnom mestu. Hoćemo da dođu da žive sa nama. Mi smo njihova porodica i potrebna im je naša ljubav u ovako teškom periodu - kaže baba.

Ni baka ni deda, ni prijatelji porodice ne mogu da objasne kako je ubistvo devojčice moglo da se desi. Par je delovao srećno i na društvenim mrežama redovno je objavljivao fotografije dece. Na dan smrti devojčice, otac je postavio slike troje mališana, na kojima deca poziraju kraj vodopada na Rajni.

Prema rečima Patrika Flurija, glavnog javnog tužioca, optuženi za zlostavljanje dece nisu poznati policiji niti su imali krivični dosije.

Preostalo dvoje dece para je u međuvremenu smešteno van svog doma.

- Oni su bili na mestu zločina u petak uveče, ali obojica su dobro. Još uvek je nejasno šta će biti sa njima - naveli su nadležni.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAD TO NE JEDE: Dijana otkrila koji je omiljeni Noletov slatkiš iz detinjstva (RECEPT)