NIKŠIĆKI ESKOBAR UBIJEN ZBOG STRAHA OD KRVNE OSVETE: Evo kakve planove je imao Radošević

Novosti Onlajn

18. 03. 2023. u 20:27

RANKO Radošević (54) zvani Ranko Eskobar, ubijen je 9. marta na benziskoj pumpi u Rušnju kada su mu prišla dva maskirana napadača i u njega ispalila sedam metaka, pet u telo i dva u glavu.

НИКШИЋКИ ЕСКОБАР УБИЈЕН ЗБОГ СТРАХА ОД КРВНЕ ОСВЕТЕ: Ево какве планове је имао Радошевић

Foto: Novosti

Prema priči uhapšenog Marka Pjanovića, nalogodavac za ovu likvidaciju je ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića u na Novom Beogradu prošle godine, a navodni motiv u oba napada koji su odrađeni po istom modelu, je strah od krvne osvete.

Kao osumnjičeni da su direktni izvršioci likvidacije Radoševića uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, inače sugrađanin Žižićevog ubice Stefana M. (24), a kao saučesnici maloletnica (17), Azra Š.(22), državljanka BiH i njen momak Marko Pjanović iz Brčkog.

- Radošević i otac Luke Žižića su obojica rodom iz Nikšića. Kada je Luka ubijen u aprilu prošle godine pretpostavljalo se da je nalogodavac bio u strahu da bi Luka mogao da se sveti zbog neraščišćenih računa iz prošlosti - kaže sagovornik Kurira i dodaje:

- Isti je čovek, tako, naredio i da se otpiše Radošević koji bi mogao da se osveti za Lukino ubistvo. Istraga će dokazati o čemu se tačno radi, ali pretpostavka je i da je isto čovek u Nikšić poslao Uroša N. sa falsikovanim dokumentima, da likvidira Lukinog oca, Mija Žižića.

Uroš N. uhapšen je u Nikšiću, samo četiri meseca posle ubistva Žižića na Novom Beogradu i to tokom rutinske kontrole njegovog vozila.

- Nakon pretresa vozila pronađen je durbin, a sumnja se da ga je oružje tek čekalo na nekoj lokaciji. Uvidom u njegov telefon otkrivena je prepiska sa saradnicima, iz koje proizlazi da je sa saučesnicima planirao Žižićevo ubistvo.

Kontaktirao je i sa Srđanom K., koji je, kako se sumnja, sa Markom Đ. učestvovao u ubistvu Luke Žižića - podseča naš izvor i dodaje:

- Cilj ubistva Mija Žižića navodno je sprečavanje moguće krvne osvete.

Saučesnik priznao

Kako je Kurir prvi pisao, pored Stefana i Luke, kao saučesnici za ubistvo Radoševića sumnjiče se i maloletnica (17) koja je uhapšena sa njima, državljanka BiH Azra Š.(22) i njen momak Marko Pjanović iz Brčkog.

- Pjanović je u nadležnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine izjavio da je kriv i da je naručilac njegovog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića - podseća izvor Kurira i dodaje da je Pjanović priznao i da ga je Azra pozvala da mu javi da treba da se skloni.

Azra je, takođe, priznala da je u Beogradu boravila krajem februra i sve do 7. marta, dva dana pre ubistva Radoševića.

BONUS VIDEO: SNIMAK OSUMNjIČENIH ZA UBISTVO ESKOBARA - Kamere ih snimile kako beže sa mesta zločina

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSI RASPOREĐUJU UBITAČNE RAKETE NA OSTRVU: Jačaju snage usmerene na vernog američkog saveznika, oglasio se Šojgu