ČEKAO KUPCE, A STIGLE UBICE: Odmotava se klupko likvidacije Ranka Radoševića Eskobara u Rušnju

J.D.Lj.

15. 03. 2023. u 19:00

SLIŽBENICI Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske intenzivno tragaju za Markom Pjanovićem iz Brčkog, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića (54), na benziskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj.

ЧЕКАО КУПЦЕ, А СТИГЛЕ УБИЦЕ: Одмотава се клупко ликвидације Ранка Радошевића Ескобара у Рушњу

Novosti

Ostalih četvoro: Stefan Z. (29) iz Lebana, Luka V. (35) iz Kraljeva, Azra Š. (21) iz Brčkog i A.D.iz Beograda (17), koji se sumnjiče za likvidaciju i saučesništvo, već su iza rešetaka.

- U poslednja 24 sata, osumnjičeni Pjanović je primećen na području Bijeljine. Molimo građane da ukoliko ga primete ili prepoznaju sa fotografije odmah pozovu broj 122 ili se obrate najbližoj policijskoj stanici - naveli su iz policije RS.

Njegova prijateljica Azra Š. uhapšena je preksinoć u Sarajevu, u studentskom domu Bjelave, u kojem je inače živela, a sada se očekuje njeno izručenje Srbiji. Prilikom hapšenja, ove studentkinje Političkih nauka, sa odseka sociologije, navodno, nije bilo nikakvih incidenata i ona je, kako saznajemo, mirno otišla sa policijom.

Foto: MUP RS

Marko Pjanović

Prema prvim informacijama iz istrage, još nije utvrđeno koja je tačno bila Markova uloga u ubistvu Radoševića. Ipak, nezvanično se govori o tome da je, upravo on, po prethodnom dogovoru, a preko Azre i jedne maloletnice, tražio susret sa Radoševićem, kako bi od njega kupio vozilo. Inače, poznato je da je rođeni Nikšićanin, koji je poslednjih 30 godina živeo u Beogradu, bio u biznisu sa automobilima koje je prodavao, a od određenih je pravio i one sa zatamnjenim staklima i blinde. Tako su, navodno, Azra i Marko, zakazali prvi susret sa Radoševićem na njegovom placu polovnih vozila.

Predstavili su se kao kupci i za sutradan, dogovorili kupovinu blindiranog vozila marke "bmv". Sutradan su, kako veruju istražitelji, na zakazano mesto kupoprodaje - benzinsku pumpu u Rušnju - umesto Azre i Marka, došli Stefan Z. i Luka V. i sa više hitaca iz pištolja usmrtili Radoševića.

VEROVAO ŽENAMA

PODATAK da su u ubistvo Ranka Radoševića umešane dve devojke, u javnosti je doveo do različitih komentara. Ipak, jedan od prijatelja ubijenog, kaže da je Radošević, mnogo verovao ženama:

- On je bio gospodin i džentlmen u životu, poslu, a pre svega prema ženama - kaže naš sagovornik. - Veoma je cenio porodicu, značaj majke, sestre, supruge, nečije devojke. Nije prelazio granice pristojnosti i verovao je ljudima na reč, a posebno ženama sa kojima je poslovao.

Markova prijateljica Azra Š. je, navodno, samo sa ličnom kartom, dva dana pre ubistva, iz BiH ušla u Srbiju. Navodno je, najpre, otišla u Kraljevo, gde je, kako se sumnja, ukrala automobil "golf 4" koji su Stefan Z. i Luka V. koristili prilikom bekstva sa pumpe. Po završenom "poslu", prešla je granicu i vratila se u Studentski dom u Sarajevu.

Vozilo koje je Azra dala Stefanu Z. i Luki V, posle zločina je zapaljeno na Petlovom brdu. Njih dvojica su, ubrzo identifikovani i uhapšeni. Saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog saučesništva u teškom ubistvu za koje se terete, gde su se branili ćutanjem. Sud je obojici odredio pritvor do 30 dana.

Zajedno sa Stefanom i Lukom, "pala" je i A.D., za koju se priča da je, navodno, bila u emotivnoj vezi sa jednim od osumnjičenih za zločin. Ona je u Tužilaštvu iznela odbranu i takođe joj je određen pritvor.

Do sada je utvrđeno da je u likvidaciji Radoševića učestvovalo pet osoba, kao i ko je imao kakvu ulogu, ali još nije poznato po čijem su nalogu radili. Zna se i da su Stefan Z. i Luka V. imali problema sa narkoticima, kao i da su mnogima, a navodno i nekim "kavčanima", dugovali novac. Zbog toga su, navodno, i pristali da za određenu cifru likvidiraju Radoševića, za kojeg se zna da je bio blizak sa Jovicom Vukotićem, navodnim vođom "škaljarskog klana", koji je pre šest meseci ubijen u Istanbulu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna