ZA UBISTVO INVALIDA 15 GODINA: Viši sud u Negotinu juče izrekao prvostepenu presuda Jovanu Prvuloviću (19)

S. M. J.

24. 01. 2023. u 08:11

KRIVIČNO veće Višeg suda u Negotinu, kom je predsedavao sudija Dušan Caranović, osudilo je prvostepenom presudom Jovana Prvulovića (19) na kaznu zatvora od 15 godina zbog teškog ubistva Ivana Đorđevića (29) iz Samarinovca kod Negotina, 10. novembra 2021. u dvorištu negotinske OŠ "Branko Radičević".

ЗА УБИСТВО ИНВАЛИДА 15 ГОДИНА:  Виши суд у Неготину јуче изрекао првостепену пресуда Јовану Првуловићу (19)

Dvorište OŠ "Branko Radičević", Foto S. M. Jovanović

Sud je prihvatio pravnu kvalifikaciju Višeg javnog tužilaštva u Negotinu koje je nedavno preinačilo optužnicu u teško ubistvo iz bezobzirne osvete.

Obdukcionim nalazom je utvrđeno da je optuženi šutirao Đorđevića maltene do smrti, nanevši mu višestruke povrede glave i lica, tolike da je bio neprepoznatljiv.

Ivan Đorđević, Foto privatna arhiva

Odbukcijom je konstantovan i prelom vratnih pršljenova. Nesrećnog mladića, koji je od rođenja bolovao od cerebralne paralize, otežano je hodao i govorio, ostavio je u dvorištu škole, u lokvi krvi, a Hitnu službu je, navode u Višem javnom tužilaštvu, pozvao tek na nagovor drugova, skoro sat vremena kasnije. Nažalost, Ivanu nije bilo spasa. Pored tela ubijenog Đorđevića pronađen je i pokojnikov nož, vojni borbeni sa oštricom od 18 centimetara i nazubljenom ivicom, kojim je, kako su tvrdili i Prvulović i njegov branilac, pokušao da povredi optuženog u predelu stomaka i grudi.

Tek punoletni mladić, utvrđeno je na suđenju, dugovao je pokojnom Ivanu navodno 10.000 dinara, zbog čega ga je više puta opominjao, ali se on na to nije obazirao. Pristao je da se vide, rekao je na sudu, tek kada mu je Đorđević navodno vređao majku i pretio da će je ubiti. Našli su se u dvorištu škole, a iako je ovo mesto bilo pokriveno video-nadzorom, kasnije je utvrđeno da kamere nisu radile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)