ZAPOČEO, A NAJGORE PROŠAO: Svedočenje konobara na suđenju za tuču u centru Novog Sada

Lj. P.

14. 12. 2022. u 07:45

GOSTI u separeu su mi se dva, tri puta, kada sam im donosio piće, žalili da trojica mladića za susednim stolom provociraju devojke u njihovom društvu, da se neprimereno ponašaju, zbog čega sam ih opomenuo.

ЗАПОЧЕО, А НАЈГОРЕ ПРОШАО: Сведочење конобара на суђењу за тучу у центру Новог Сада

Sukob zabeležile kamere, Foto Printscreen

Ta trojica su reagovala tako, kao da im ništa nisam rekao, na jedno uvo im je ušlo, na drugo izašlo.

Ovo je u jučerašnjem nastavku suđenja osmorici mladića iz Šida, optuženima za tuču 20. februara 2021. ispred jednog lokala u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, u kojoj su Dragoljub Mihajlović iz Vajske i Nikola Šuman iz Čuruga teško povređeni, dok je Mateo Peter zadobio lakše povrede, u svom svedočenju rekao Dragoljub Čestić iz Rume, koji je tada u lokalu radio kao konobar. Ovaj svedok je na jučerašnji pretres doveden iz pritvora Centralnog zatvora u Beogradu, gde se nalazi od hapšenja po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog sumnje da je bio član organizovane grupe koja se bavila krijumčarenjem ljudi.

- Taj što je pokušao nekoga da udari je momak koji je kasnije ležao na pločniku i njemu sam pružio pomoć - rekao je Čestić.

- Kasnije sam saznao da je reč o Dragoljubu Mihajloviću. U lokalu su popadali stolovi. Momke iz separea sam zamolio da ostanu unutra, a ova trojica, kojima smo rekli da izađu napolje, provocirali su ih, pa smo odlučili da ih sve izbacimo.

Prema njegovim rečima, inicijator celog događaja je bio Mihajlović, koji je, kako je rekao, najgore prošao.

PIĆE

DRUŠTVO za separeom, u kome su bili i osmorica mladića iz Šida, po Čestićevim rečima popili su dve flaše votke, tri boce "džoni vokera" i 30 "hajnekena". Uz to su pili i energetska pića. Jedan od njih je, pre nego što je izbio haos platio račun oko 32.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave