NE SEĆA SE DA JE IZMASAKRIRAO DEDU I NJEGOVU SESTRU: Posle osam dana skrivanja uhapšen Marko P. (29), danas veštačenje snimaka sa kamera

Lj. P.

14. 07. 2022. u 07:00

ZMAJEVČANIN Marko P. (29), osumnjičen za ubistvo dede po majci Dragana Manojlovića (74) i njegove sestre od ujaka Zore Dakić (83), posle osmodnevnog bekstva i skrivanja, uhapšen je u šumi na Vršačkom bregu.

НЕ СЕЋА СЕ ДА ЈЕ ИЗМАСАКРИРАО ДЕДУ И ЊЕГОВУ СЕСТРУ: После осам дана скривања ухапшен Марко П. (29), данас вештачење снимака са камера

Policija privodi Marka P. Foto MUP

Za njim je bila raspisana potraga, kao i za automobilom marke "dačija", koji je bio u vlasništvu njegovog sada pokojnog dede, a kojim je pobegao iz sela.

Policija je od 6. jula, kada je u kući u Ulici Radoja Domanovića 20 u Zmajevu, otkriven stravičan zločin, tragala za osumnjičenim mladićem i ukradenim kolima. Na Vršačkom bregu, u šumi, gde se, kako se veruje, krio prethodnih dana, najpre je uočen automobil, a onda i on u njemu. Prilikom hapšenja nije pružao otpor i mirno je dozvolio policajcima da mu stave lisice na ruke, posle čega je sproveden u Policijsku upravu u Novom Sadu.

Kako nezvanično saznajemo, bio je iznenađen kada je ugledao policiju i nije mnogo pričao.

Navodno im je rekao da je iz Vršca i da kod sebe nema dokumenta. Proveravajući vozilo, policajci su utvrdili da je reč o kolima ukradenim u Zmajevu, a onda im je rekao ko je.

- Ne sećam se toga dana - kratko je, kako saznajemo, rekao novosadskim inspektorima osumnjičeni Marko P.

- Zaista ne mogu da se setim šta je bilo.

Beživotna tela Dragana i njegove sestre Zore, koja je prošle godine došla iz Hrvatske da živi kod njega, pronađena su 6. jula uveče, kada je Manojlovićeva ćerka pozvala policiju rekavši da ne može da stupi u kontakt sa njim. Rodbini i poznanicima je bilo sumnjivo što Dragan dan ranije nije prisustvovao sahrani rođene sestre u obližnjem Ravnom.

Dvoje starih ljudi usmrćeno je, najverovatnije, dan ranije, odnosno 5. jula, udarcima sekirom, a policija je u kući zatekla užasan prizor. Oba tela su bila u lokvama krvi, a Dragan je bio izudaran gotovo do neprepoznatljivosti. Na ulaznim vratima je razbijeno staklo, a stvari u kući su bile ispreturane.

Osumnjičenom je posle hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati, i sa krivičnom prijavom biće priveden u Više javno tužilaštvo u Somboru.

Foto privatna arhiva

VEŠTAČENjE SNIMKA SA KAMERE

KAKO saznajemo, danas se očekuje veštačenje nadzornih kamera sa kuće Dragana Manojlovića (na slici), o kojima se izveštavalo da postoje. Upitan za šta se tačno tereti Marko P., njegov branilac Goran Karadarević kaže da će se to bliže znati posle saslušanja kod tužioca, koje se očekuje danas.

- Pošto živimo u demokratskom društvu, molimo da se sačuva njegova pretpostavka nevinosti dok traje ovaj postupak, a naročito dok ne dobije šansu da se izjasni o optužbama - kaže Karadarević.

ŽIVEO U KOLIMA OD 5. JULA

OSUMNjIČENI Marko P. je, kako se veruje, sve vreme od bekstva živeo u kolima kojima je pobegao iz sela. Kuda se sve kretao i gde je boravio od 5. jula, kada mu se izgubio trag i od kada je njegov telefon bio nedostupan, utvrdiće se istragom.

Između sada pokojnog Manojlovića i porodice njegove ćerke odnosi su zahladili prošle godine, kada je iz Draganove kuće nestalo 20.000 evra, a za to bio osumnjičen upravo unuk Marko P.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)