UNUK SEKIROM UBIO DEDU I NJEGOVU SESTRU? U Zmajevu nađena beživotna tela dvoje penzionera Dragana Manojlovića (74) i Zore Dakić (83)

Lj. PRERADOVIĆ

08. 07. 2022. u 07:15

U KUĆI u Ulici Radoja Domanovića 20, na kraju Zmajeva, u četvrtak kasno noću, nađena su beživotna tela meštanina Dragana Manojlovića (74) i njegove sestre od ujaka Zore Dakić (83).

УНУК СЕКИРОМ УБИО ДЕДУ И ЊЕГОВУ СЕСТРУ? У Змајеву нађена беживотна тела двоје пензионера Драгана Манојловића (74) и Зоре Дакић (83)

Marko Polovina, Foto: Društvene mreže

Oboje su bili u lokvi krvi, sa vidljivim povredama nanetim oštrim predmetom, najverovatnije sekirom.

Pretpostavlja se da su njih dvoje usmrćeni u utorak, 5. jula.

Za surovu likvidaciju dvoje penzionera, kako nezvanično saznajemo, osumnjičen je Manojlovićev unuk Marko P. (29), sin njegove ćerke Ružice P. Policija za njim intenzivno traga, a pretpostavlja se da je iz sela pobegao ukradenim automobilom, navodno dedinim, i da se krije u okolini. Njegov mobilni telefon je nedostupan već dva dana, i nikome se ne javlja. Na kući Manojlovića postoje video-kamere.

Krvavi zločin, koji je uznemirio meštane Zmajeva, otkriven je u sredu kasno uveče, kada je policija, koju je prethodno pozvala Manojlovićeva ćerka, jer sa ocem ceo dan nije mogla da stupi u kontakt, došla na vrata njegovog doma, da proveri šta se dešava.

On se čitavog dana nije javljao na telefon, a bilo joj je sumnjivo i to što Dragan u sredu u Ravnom nije prisustvovao sahrani svoje rođene sestre, koja je preminula dan ranije.

- U kući su zatekli beživotna tela Dragana i njegove sestre Zore, koja je prošle godine iz Hrvatske došla da živi kod njega, u lokvama krvi sa vidljivim povredama - saznajemo od izvora upoznatog sa istragom.

- Stvari u kući su ispreturane, ali zasada se još ne zna da li je i šta odatle odneto. Tela ubijenih su prebačena u Institut za sudsku medicinu, gde će se obdukcijom utvrditi uzrok smrti.

Otac osumnjičenog za dvostruko ubistvo, i Manojlovićev zet M. P. potvrđujući nam da je od policije saznao da je njegov sin Marko osumnjičen i da ga traže, ali da ne zna šta se desilo.

- Moj sin nije tu, ne znamo gde je, i ne možemo sa njim da stupimo u kontakt - očajnim glasom kaže M. P., dodajući da misli da njegov sin ništa nije uradio.

- Nisam ga video od prekjuče, a on, inače, sa svojom devojkom živi u drugoj kući. Ona je tu, ali njega nema. Moja supruga i stariji sin su otišli da ugovore sve oko sahrane.

Po onome što nam je otac osumnjičenog ispričao, Dragan Manojlović se bavio poljoprivredom, i bio je situiran, ali oni kao porodica i nisu imali blizak odnos sa njim.

Operativci iz Novog Sada i Vrbasa, juče su razgovarali sa devojkom osumnjičenog Marka, koji sa njom živi u kući udaljenoj nekoliko ulica od Manojlovićeve.

Stanari Ulice Radoja Domanovića uznemireni saznanjem da su starije komšije ubijene, kažu da su za nemili događaj saznali tek u četvrtak ujutro. Ništa nisu ni čuli ni videli, pa ih je iznenadilo kada su juče ujutro videli policiju ispred Draganove kuće.

Kažu da su poznavali Dragana i za njega vele da je bio dobar i radan čovek. Pre dve godine je imao šlog, oporavio se, ali se teže kretao. Neki su čak ostavili i jezivu poruku za njegovog unuka, ispisanu rukom, kojom traže smrtnu kaznu za zločinca. 

DANAS SAHRANA

DRAGAN Manojlović će biti sahranjen danas u 16 časova na Pravoslavnom groblju u Zmajevu. Na kapiju njegove kuće juče je stavljena umrlica, a u potpisu se kao ožalošćeni navode ćerka sa porodicom, sestra, sestrić, kumovi i prijatelji.

NESTAO NOVAC

OSUMNjIČENI je radio u jednoj privatnoj firmi u Zmajevu, a sada se po selu priča da je on, pre godinu dana, iz dedine kuće uzeo veću sumu deviza, pominje se svota od 20.000 evra, i da ga je Manojlović zbog toga, navodno, tužio, ali da je na kraju odustao. Prema onome što se moglo čuti među meštanima, Manojlović je unuku Marku prepisao i nekoliko jutara zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!