SRETENU SKINUTO ČAK 19 GODINA: U februaru 2019. odmerena mu tridesetpetogodišnja robija

B. P.

04. 06. 2022. u 20:29

VALjEVAC Sreten Nikolić (28) osuđen je na 11 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Damjana Dragojlovića (25), u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine u ovdašnjem noćnom klubu "Zipa".

СРЕТЕНУ СКИНУТО ЧАК 19 ГОДИНА: У фебруару 2019. одмерена му тридесетпетогодишња робија

Apelacioni sud

Naime, Nikolić je presudom Višeg suda u Valjevu bio osuđen na 30, a Apelacioni sud u Beogradu tu prvostepenu odluku je preinačio u 11 godina zatvora. Prethodno je februara 2019. godine bio osuđen na 35, ali je i tu presudu Apelacioni sud u Beogradu ukinuo i naložio novo suđenje, nakon čega je Nikoliću izrečena blaža kazna - 30 godina zatvora.

Foto A. Vasić

Damjan Dragojlović

Na suđenju je utvrđeno da je ubistvu prethodila svađa, pa tuča ispred "Zipe", kada je Dragojlović nekoliko puta Nikolića udario rukama i nogom. Nikolić je otišao, ali se ubrzo vratio naoružan pištoljem, pokušao da uđe u noćni klub pun gostiju, te pucao kroz staklo. Dragojlović je bio prebačen u valjevsku bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

Foto V. Mitrić

Kafe Zipa

Apelacioni sud u Beogradu prihvatio je odbranu Nikolića da je, pošto ga je Dragojlović nekoliko puta udario ispred "Zipe", krenuo ka kafiću "Skala", ali su ga Damjan i još nekoliko njegovih drugova sustigli, sabili uza zid i ponovo tukli, a ove tvrdnje potvrdila je svedokinja. Apelacioni sud uvažio je i nalaz veštaka, te konstatovao da je Nikolić bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Kao olakšavajuća okolnost uzeta je relativna mladost Nikolića, a otežavajuće je bilo to što je ranije osuđivan i prekršajno kažnjavan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna