KAMERE OTKRILE LICE UBICE: Istraga o likvidaciji Luke Žižića (37) u kafeu u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu

E. H.

29. 04. 2022. u 20:47

PRIPADNICI MUP Srbije i dalje tragaju za muškarcem, koji je sinoć hicima u glavu usmrtio Luku Žižića (37), vlasnika kafea "Ritual" u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu. Na njegovoj identifikaciji se ubrzano radi, jer je ostavio brojne tragove, od sopstvene krvi do oružja, kojim je počinio zločin. Njega je nožem, posle pucnjave, povredio jedan od konobara, ali je napadač uspeo da se otrgne i pobegne.

КАМЕРЕ ОТКРИЛЕ ЛИЦЕ УБИЦЕ: Истрага о ликвидацији Луке Жижића (37) у кафеу у Нехруовој улици у Новом Београду

Foto Igor Marinković

Policija, međutim, veruje da će vrlo brzo biti otkriven, jer će zbog rana od noža morati da potraži lekarsku pomoć. On je posle zločina pobegao električnim trotinetom, ali se sumnja da se krije u široj okolini mesta ubistva.

Zločin se dogodio oko 19 sati u lokalu u kom je bilo i gostiju. Žižić je sedeo za šankom, kada je u kafe ušla osoba u radničkom odelu i sa fluorescentnim prslukom. Na glavi je imao kačket, a lice mu je prekrivala medicinska maska. Zatražio je da ode do toaleta, a vlasnik mu je potvrdnuo klimnuo glavom.

- Dok je bio u toaletu, Luka je kratko prokomentarisao: "Vidi ovog na šta liči" - ispričao je policiji jedan od svedoka. - Posle izvesnog vremena, taj muškarac je izašao iz toaleta i u prolazu pucao Luki u glavu. Tu je bio i Žižićev rođeni brat. Jedni su pritrčali Luki, a drugi su se bacili na napadača. Jedan od konobara je dohvatio nož i krenuo na njega. Kada su Lukini prijatelji videli šta se dešava, počeli su da otimaju ubicu od njega, da ga ovaj ne zakolje. U tom metežu zločinac se otrgao i pobegao.

Policija je i u petak nastavila da pregleda tragove na mestu događaja, a skinuti su i snimci sa nadzornih kamera. Na snimku iz samog kafea zabeležen je momenat kada ubica puca u vlasnika "Rituala", a u sledećem trenutku vidi se i sam počinilac, kome je neko od Žižićevih prijatelja strgnuo masku sa lica.

- U tom otimanju ubici je ispao i pištolj, koji je ostao na podu lokala - navodi izvor iz istrage. - Na osnovu krvi iz njegovih povreda, ali i otisaka na oružju, očekuje se da on u najskorije vreme bude identifikovan i pronađen.

Izvori iz MUP Srbije kažu da im je ubijeni Žižić dobro poznat odranije i da je imao dosije. Svojevremeno se vezivao za navijačke strukture, navodno je bio pripadnik Delija, ali se u poslednje vreme primirio. Hapšen je zbog nanošenja teških telesnih povreda i razbojništava. Bio je oženjen i ima jedno dete.

Foto Igor Marinković

U ovom trenutku policija motive zločina pokušava da pronađe u njegovim ranijim poslovima, ali i kontaktima, posebno onima u Crnoj Gori. Pronalazak i hapšenje osumnjičenog za težak zločin pomoći će i u rasvetljavanju razloga za Žižićevu smrt.

- Na osnovu do sada prikupljenih podataka proizilazi da se žrtva i zločinac nisu poznavali - objašnjava naš izvor. - To može da ukaže i da je reč o naručenom i plaćenom ubistvu.

LOKAL

LUKA Žižić je gazdovanje kafeom "Ritual" preuzeo pre oko godinu dana, a ranije je lokal pripadao njegovom ocu Miji Žižiću, koji je u Beogradu slovio za staru gardu opasnih momaka, čije poreklo vodi iz Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda