VELIKA BRUKA U NOVOM PAZARU: Oštećen mural herojima Košara (FOTO)

N. Kočović

21. 04. 2022. u 18:25

NEPOZNATI počinilac ili više njih oštetio je mural u novopazarskom naselju Deževski put posvećen trojici žitelja tog grada koji su kao pripadnici Vojske Jugoslavije poginuli tokom bitke na Košarama.

ВЕЛИКА БРУКА У НОВОМ ПАЗАРУ: Оштећен мурал херојима Кошара (ФОТО)

Foto: N. Kočović

Mural, posvećen Nikoli Popoviću, Naseru Vučelju i Zoranu Filipoviću, urađen je nedavno na inicijativu građana okupljenih u grupi “Prijatelji Petrove crkve u Rasu”, među kojima su i oni koji su odrasli sa Popovićem.

- Neko je belim sprejom ižvrljao mural, što smo prijavili policiji od koje tražimo da otkrije počinioca koji je na taj način želeo da oskrnavi spomen i sećanje na one koji su dali život braneći ovu zemlju – kažu u grupi “Prijatelji Petrove crkve u Rasu” i najavljuju da će mural vrlo brzo vratiti u prvobitno stanje.

Foto: N. Kočović

Nikola Popović, jedan je od prvih vojnika poginulih tokom bitke na Košarama. On je stradao prvog dana sukoba, 7. aprila, na Veliki petak, imao je samo 19 godina. 

Dvanaest dana kasnije poginuli su njegovi sugrađani, vodnik Zoran Filipović (28), pripadnik 72. specijalne brigade i Naser Vučelj koji je imao samo 21 godinu. 

Na inicijativu saboraca i rođaka, ulica u kojoj je Vučelj živeo ponela je njegovo ime, a sličnu akciju organizovali su i prijatelji Nikole Popovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MLADIĆ IZ BEOGRADA UHAPŠEN NA GAZIMESTANU: Odveden u Prištinu