UMESTO ZATVORA NASILNIKU SUD ODREDIO LEČENJE: U Osnovnom sudu u Čačku okončan postupak protiv Gorana V. zbog nasilja nad suprugom

V. ILIĆ

14. 04. 2022. u 09:30

GORAN V. (32), optužen da je u avgustu prošle godine zverski pretukao svoju suprugu Nikoliju V. (31), otkinuvši joj deo uveta i ostavivši je golu kraj kontejnera u čačanskom selu Zablaće, umesto na robiju ići će u ustanovu zatvorenog tipa radi psihijatrijskog lečenja.

УМЕСТО ЗАТВОРА НАСИЛНИКУ СУД ОДРЕДИО ЛЕЧЕЊЕ: У Основном суду у Чачку окончан поступак против Горана В. због насиља над супругом

Gorana V. dovode iz pritvora, Foto Privatna arhiva

Ovu meru odredio je sudija Osnovnog suda u Čačku Darko Marković, koji je uvažio mišljenje veštaka medicinske struke, da je ovaj u trenutku izvršenja dela bio neuračunljiv. Tako će Goran provesti određeno vreme pod nadzorom lekara, a do kada, zavisi od procene stručnjaka.

- Šokirana sam ovakvom odlukom suda, ne znam šta bih vam rekla. Očigledno je da institucije ne funkcionišu kako treba - kazala je Nikolija, vidno uznemirena nakon suđenja, na kojem se juče prvi put pojavila.

Pored toga što je Nikoliju, sa kojom ima četvoro dece brutalno pretukao, nanevši joj teške telesne povrede, Goran je istog dana premlatio i svoju majku Stoju, koja je pokušala da zaštiti snaju. Sud nije uvažio zahtev da se obavi dodatno medicinsko veštačenje, što je odbrana okrivljenog i očekivala.

Nikolija V. je, kako je ranije ispričala medijima, više puta preživljavala nasilje i tvrdi da njen suprug u trenutku izvršenja krivičnog dela za koji se tereti nije bio neuračunljiv.

- Nažalost, u ovakvim slučajevima smatram da je celishodnije izricanje represivne zatvorske mere u odnosu na meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja, a o čemu svedoči i događaj koji se odigrao pre samo nekoliko dana u Atenici - kazala je Nikolijina zastupnica, Irena Ilić.

- S obzirom na predlog tužilaštva, koji je dostavljen u drastično izmenjenom obliku, ističem da je celokupni postupak, počevši od istrage, pa do donošenja odluke pred sudom, vođen na nestručan način, u skladu sa linijom manjeg otpora. Nadam se da zbog nezainteresovanosti postupajućih nadležnih organa, u rubrikama štampe nećemo ugledati nove žrtve, uključujući i Nikoliju.

ČINjENICE

PREDLOG izricanja mere, koji je podnela tužiteljka, na kraju glavnog pretresa, ukazuje da nije iskreno verovala u sve predloge u toku postupka, već je morala da prihvati činjenice koje su utvrđene u krivičnom postupku - kazao je advokat okrivljenog Ivan Čvrkić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)