PORODICA NEMA OD BOLA: Tuga u kući Stankovića nakon što je Stojan ubio oca Slavka, a potom pucao sebi u grudi

Игор Митић
Igor Mitić

17. 03. 2022. u 13:45

PORODICA Stojana Stankovića (60) iz Donjeg Brijanja, sela oko 30 kilometara udaljenog od Leskovca, koji je pre dva dana ubio svog oca Slavka (86), a potom izvršio samoubistvo, šokirana je tragedijom koja ih je zadesila, ali i brojnim spekulacijama koje kruže među žiteljima sela, a potom i u medijima, o motivima njihovog komšije da puca u oca, a potom u sebe.

ПОРОДИЦА НЕМА ОД БОЛА: Туга у кући Станковића након што је Стојан убио оца Славка, а потом пуцао себи у груди

foto: I.Mitić

Niko od Stojanovih i Slavkovih najbližih srodnika nije želeo da govori o nesreći koja ih je zavila u crno. Sin i unuk, zauzet pripremama za sahranu, samo je kratko kazao da posle svega nema šta da se priča.

- Eto, selo priča, a posle se svašta piše po medijima. Hvala na izrazima saučešća, ali ja nemam šta da vam kažem – rekao je ovaj čovek pred novosagrađenom kućom na koju su naslonjena dva krsta sa imenima njegovog oca i dede.

Beživotna tela dvojice muškaraca pronađena su u utorak oko 22 časa u kući u drugom delu sela. U njoj je živeo Slavko koga je sin povremeno obilazio brinući o njegovim osnovnim potrebama, ali i zbog demencije sa kojom se starina navodno borila.

Prema nezvaničnim informacijama koje stižu iz istrage, otac i sin se u poslednje vreme nisu najbolje slagali, ali se nisu ni svađali, tako da ništa nije ukazivalo na to da bi njihovi narušeni odnosi mogli da imaju ovakav epilog.

Srodnici i prijatelji porodice demantovali su prvobitne informacije da je Slavko bio nepokretan. Niko od njih nije mogao ni da nasluti da bi Stojan mogao i da pomisli na delo koje je počinio.

Prema nezvaničnim informacijama bliskim istrazi, Stojan je u oca ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, da bi sebi oduzeo život jednim metkom ispaljenim u sopstvene grudi. Kada se to tačno desilo nije poznato, ali je izvesno da su beživotna tela pronađena više sati nakon tragedije.

U policiji nam je rečeno da su sve istražne radnje povodom ovog slučaja završene i da je reč o ubistvu i samoubistvu. Nakon obdukcija, tela oca i sina su predata porodici i oni će biti sahranjeni danas na seoskom groblju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna