NAPAD NA SRBINA U ČIKAGU: Ukrali mu kola, poklone i novčanik

Novosti online

04. 01. 2022. u 01:41

NAKON što je pre nekoliko dana Užičanin Srđan Velanac uspeo da se izbori sa trojicom napadača i sačuva živu glavu i automobil koji su razbojnici pokušali da ukradu nedaleko od Beograd kafea u Čikagu, sličnu sudbinu je doživeo još jedan naš zemljak (M. I.) koji je u novogodišnjoj noći napadnut u predgrađu Bridžvju (Bridgeview), saznaje Serbian Times od izvora u čikaškoj policiji.

НАПАД НА СРБИНА У ЧИКАГУ: Украли му кола, поклоне и новчаник

Foto: Tanjug/AP Photo

Njega su 31. decembra na parkingu tržnog centra Kohls u ovom naselju, oko 6 sati naveče, takođe napala trojica napadača, koji su vrebali žrtvu iz parkiranog automobila.

Prvi, koji je nosio ljubičastu kapu, mu je prišao na parkingu i u njega uperio pištolj, tražeći da mu M. I. preda ključeve od kola, novog forda "mustanga", novčanik i kesu u kojoj su bili pokoni za roditelje. Nakon što su dobili ono što su tražili, oni su uz škripu točkova odjurili u nepoznatom pravcu.

Na svu sreću, ukradeni automobil je već sutradan pronađen samo 15 milja dalje, u naselju Ouk Bruk (Oak Brook), a tragovi su policiju dalje odveli do motela u kome su napadači prespavali. Tamo su pronađeni i drugi tragovi, za koje policija veruje da će biti veoma korisni u pronalaženju i hapšenju razbojnika.

Čikago je odranije poznat kao prestonica kriminala, zbog čega je gradonačelnica Lori Lajtfut prošle godine zatražila pomoć federalne policije (FBI) u rešavanju brojnih zločina i problema sa bandama u južnom delu grada.

Ove godine Čikago je ponovo zauzeo neslavno prvo mesto po broju ubistava u SAD. Prema statistikama, grad je zabeležio najsmrtonosniju godinu u poslednjih četvrt veka, sa gotovo 800 ubistava i više od 3.500 pucnjava tokom 2021. godine.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO - PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost